Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Guvernanții ne-au promis că ne decontează cheltuielile din perioada COVID-19, dar ne-au mințit”

 -  -  11303


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susține că administrațiile județene au fost mințite de actuala guvernare și afirmă că, deși au finanțat suplimentar sistemul de sănătate, multe dintre consiliile județene din țară nu au mai reușit să își recupereze sumele cheltuite în perioada pandemiei de coronavirus.

”La începutul pandemiei, ne-au cerut să finanțăm suplimentar sistemul de sănătate și să cheltuim noi bani, să cumpărăm noi măști, echipamente. Apoi ne-au promis că aceste cheltuieli ne vor fi decontate, că ne dau bani de la Guvern. Noi am făcut ce ne-au cerut, dar ei ne-au mințit – nu ne-au dat nimic”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud în emisiunea ”Politici de fier” de la AS-TV.

Totuși, Emil Radu Moldovan adaugă că unele administrații județene din țară au reușit să recupereze banii cheltuiți, dar acest lucru s-a întâmplat cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene.

”Norocul nostru a fost că fostul ministru al Fondurilor Europene – Marcel Boloș – a deschis o sesiune de depunere proiecte cu finanțare europeană, prin care am reușit să ne recuperăm cheltuielile, dar doar o parte dintre noi, cei din administrația publică, am reușit acest lucru. Administrația județeană din Bistrița-Năsăud a fost printre ultimele care au reușit. După plecarea domnului Boloș de la Ministerul Fondurilor Europene, s-au sistat și fondurile europene prin care puteau fi recuperate cheltuielile făcute în perioada pandemiei de COVID-19”, a adăugat Moldovan.

Șeful administrației județene mai precizează că multe dintre administrațiile județene din țară sunt nevoite să se descurce cum au știut mai bine.

”În calitate de conducător al unei instituții publice care are un spital în subordine, nu îți poți permite să lași oamenii fără medicamente sau fără tratament pentru că avem la Guvern oameni care au mai puțină responsabilitate, ca să nu spun altceva”, a încheiat Moldovan.

1 notes
428 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *