Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Îmi doresc ca excedentul bugetar să fie utilizat pe dezvoltare, dar toate semnalele care vin de la nivel guvernamental nu sunt nici măcar gri, ci sunt negre”

 -  -  1332


În ultima ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din acest an, consilierul liberal Eugen Curteanu a declarat că din datele prezentate până în acest moment se pare că va exista excedent bugetar, motiv pentru care i-a solicitat președintelui instituției, Emil Radu Moldovan, să explice cum are de gând să îl utilizeze.

”În acest an, cheltuielile de dezvoltare au ajuns la un procent de 64,26 la sută, suntem departe de ceea ce ne dorim cu toții și anume ca toate investițiile promovate la început de an să fie duse la îndeplinire. Vom vedea dacă avem excedent bugetar, dar din cele expuse se vede că vom avea excedent bugetar și anul acesta”, a declarat Eugen Curteanu, care i-a cerut președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, să explice cum va fi utilizat acest excedent.

La rândul său, președintele CJ Bistrița-Năsăud a spus că își dorește ca excedentul bugetar să meargă spre dezvoltare, însă totul depinde de alocările bugetare din acest an.

”În momentul de față, din păcate, toate semnalele care vin de la nivel guvernamental nu sunt nici măcar gri, ci sunt negre. Diminuarea sumelor alocate pentru administrația locală se pare că scad drastic, dar deocamdată nu avem un buget aprobat și promulgat. Nu vreau să fac comentarii până nu avem cifre corecte și exacte. În funcție de cum vor arăta cifrele bugetului pe naul 2020, împreună cu colegii mei vom face o analiză foarte serioasă ca să vedem care sunt necesitățile, care sunt resursele și ce putem face. Ce îmi doresc cel mai mult este ca excedentul să fie folosit în cea mai mare măsură pentru bugetul de investiții. Dar dacă nu voi avea bani la DGASPC pentru funcționare, va trebui să mă gândesc foarte serios că asistenții maternali, oamenii care lucrează în centre trebuie să își primească salariile, oamenii care sunt în aceste centre au nevoie de hrană, că Spitalul Județean de Urgență Bistrița are nevoie de resurse. Am văzut că prognozarea bugetului Ministerului Sănătății este cu minus 24 la sută față de anul trecut, deci vom vedea care sunt cifrele pe care le vom primi de la guvernul în exercițiu în urma aprobării bugetului de către Parlamentul României și promulgarea lui de către președinte și în funcție de asta vom vedea. Răspunsul meu este că îmi doresc ca acești bani să fie folosiți integral pentru dezvoltare dacă vom avea resursele necesare asigurate pentru funcționare”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a mai adăugat că așteaptă ”cu mare interes” cifrele bugetului pe anul 2020.

 

0 notes
457 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *