Președintele CJ Bistrița-Năsăud, încrezător că bugetul pentru anul 2020 va fi cel puţin la nivelul celui din 2019. ”Dacă va fi mai mic, vom face analize foarte serioase ca să vedem de unde tăiem!”

 -  -  1364


Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, s-a declarat încrezător în ceea ce privește bugetul pe anul 2020 și susține că are speranțe că acesta va fi măcar la nivelul celui din 2019. Dacă acesta va fi mai mic, Moldovan spune că va căuta soluții.

”Eu sunt încrezător că bugetul anului 2020 va fi cel puţin la nivelul bugetului anului 2019. Dacă va fi indexat şi cu rata inflaţiei, va fi excelent, dar eu mă declar mulţumit dacă va fi la dimensiunea celui din 2019. Aştept ca liderii politici din coaliţia guvernamentală să se bată, pentru că au preluat puterea, iar noi am trecut în opoziţie, pentru proiectele de dezvoltare ale judeţului Bistriţa-Năsăud şi-i asigur pe toţi că voi fi partener pentru oricare proiect de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud şi nu o să-i încurc cu absolut nimic. Dimpotrivă, o să-i sprijin. Aştept să-mi propună care sunt proiectele de dezvoltare a judeţului. Sunt aici, primesc salariu pentru poziția asta şi stau la dispoziţie să sprijin orice proiect de dezvoltare. Dacă bugetul va fi mai mic, vom face analize foarte serioase ca să vedem de unde tăiem. Dar eu sunt încrezător pentru că avem creștere economică. Toate cifrele și instituţiile internaţionale ne spun că avem o creştere de 4,2-4,5% în anul în curs, asta pus la sutele de miliarde de euro, care este PIB-ul României, înseamnă nişte miliarde de euro în plus. Am văzut că dânșii fac restructurări şi reduceri, înseamnă că fac economii şi din altă parte şi atunci nu ar trebui să nu avem bugete”, a declarat președintele CJ Bistrița-Năsăud. 

Întrebat dacă are informații cu privire la o eventuală blocare a unor finanțări pentru investițiile din județ, Moldovan a spus că nu are astfel de informații.

0 notes
489 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *