Președintele CJ Bistrița-Năsăud, la consultările dintre premierul Florin Cîțu și reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

 -  -  939


Premierul Florin Cîţu a avut ieri o rundă de consultări cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021, dar și pentru asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, au fost aduse în discuție principalele probleme cu care se confruntă administrația locală în ceea ce privește bugetele proprii și au fost avansate mai multe soluții, care urmează să fie convenite cu Guvernul.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea existenței unor principii la baza construcției bugetelor locale, pentru transparență și predictibilitate, care să includă destinații clare ale fondurilor și standarde de cost stabilite pragmatic.

Reforma în administrația locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici și pentru a fi generată dezvoltare, a fost de asemenea abordată în context, ca temă de reflecție pentru găsirea unei formule optime, în parteneriat cu guvernul.

La reuniune au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, precum și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, printre care și președintele Uniunii, Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, președintele CJ Mureș, Peter Ferenc, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Președintele UNCJR a adus în discuție asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung.

“Am discutat despre problemele cu care se confruntă administrația locală și urmează să venim cu propuneri. Am convenit cu prim-ministrul Florin Cîțu ca la nivelul consiliilor județene să gândim o strategie bugetară transparentă pentru următorii patru ani. Este o primă discuție și sper ca pe viitor să găsim, împreună, cele mai bune soluții”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.   

Sursa foto: Facebook – Guvernul României

0 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *