Președintele CJ Bistrița-Năsăud, nemulțumit deoarece consiliile județene nu pot accesa fonduri prin PNRR. ”E un abuz. Vom sesiza instituțiile europene”

 -  -  21202


Preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, s-a arătat nemulțumit de faptul că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis să excludă consiliile județene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, astfel că administrațiile județene din țară nu pot accesa fonduri pe varianta PNRR. Moldovan spune că Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România consideră că această decizie este un abuz al instituțiilor statului și ia în calcul posibilitatea de a sesiza instituțiile europene.

”Am o foarte mare nemulţumire faţă de modul în care domnul Ghinea (n.r. – Cristian Ghinea – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene) a înţeles să trimită, în primă fază, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din care a eliminat consiliile judeţene. În viziunea domnului Ghinea nu există consilii judeţene în România, deşi sănătatea este la noi, învăţământul special la noi, infrastructura de drumuri judeţene la noi, cultura şi patrimoniul la noi și multe altele. Deşi am fost în repetate rânduri la discuţii, în calitate de reprezentant al UNCJR (n.r. – Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România), se pare că nu am reuşit să-l convingem niciunul pe domnul Ghinea şi în primă variantă a trimis la Bruxelles planul cu eligibilitate doar pentru administraţia centrală şi administrația publică locală, excluzând consiliile judeţene din România”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Sursa citată a completat că, dacă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu revine asupra acestei decizii, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România ia în calcul posibilitatea formulării unor plângeri către instituțiile europene.

”Eu sper ca cei care fac parte din coaliţia de guvernare să convingă Guvernul României că viziunea ministrului Ghinea este una profund greşită şi planul final să cuprindă şi eligibilitatea consiliilor judeţene. (…) În altă variantă, ne vom vedea nevoiţi să facem toate demersurile necesare către Parlamentul European, Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor şi să-i înştiinţăm de abuzul care se preconizează în acest Plan Național de Redresare și Reziliență”, a mai spus Moldovan.

Preşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a afirmat că administrațiile județene din țară sunt pregătite din toate punctele de vedere pentru a accesa fonduri pe varianta PNRR.

Consiliile judeţene din România au proiecte mature, sunt pregătite să absoarbă fonduri, cum suntem şi noi, cu noua aripă a spitalului. La finalul lunii aprilie vom termina şi licitaţia, vom avea şi constructor. Deci suntem pregătiți să luăm banii și să începem lucrul. Dar eu nu mai reușesc să înțeleg care este interesul. Există interes să luăm aceşti bani şi să eliminăm urmările pandemiei sau doar facem declaraţii?”, a mai adăugat Moldovan.

2 notes
327 views
bookmark icon

2 thoughts on “Președintele CJ Bistrița-Năsăud, nemulțumit deoarece consiliile județene nu pot accesa fonduri prin PNRR. ”E un abuz. Vom sesiza instituțiile europene”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *