Președintele CJ, Emil Radu Moldovan, despre consumul de droguri în rândul tinerilor: ”Lucrurile sunt scăpate de sub control. Am ajuns aici pentru că toată lumea bagă sub preș această problemă”

 -  - 


Consumul de droguri în rândul tinerilor din Bistrița-Năsăud este o problemă ”scăpată de sub control”, spune președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan. Acesta a anunțat că administrația pe care o conduce va înainta o scrisoare autorităților centrale prin care va prezenta amploarea acestui fenomen în județ.

”Astăzi, acest fenomen este un dezastru și din păcate este ascuns de părinți, de dascăli, de directori, de Inspectoratul Școlar. Și pentru că toată lumea bagă acest lucru sub preș, am ajuns astăzi în situația în care lucrurile sunt scăpate de sub control. (…) Îmi aduc aminte că în 2012, când am ajuns președinte al Consiluiului Județean Bistrița-Năsăud, lumea mă aborda cu o problemă legată de locurile de muncă. Astăzi, toată lumea mă abordează să îmi spună despre problema drogurilor. În ultima perioadă, lucrul acesta este un dezastru. (…) Este nevoie și de o altfel de abordare din partea părinților și a școlilor. Din păcate, fără o altfel de abordare este foarte greu să faci ceva, dar eu sunt deschis, aici mă aveți partener. Vom face absolut tot ce este omenește posibil și ce putem face noi pentru a diminua acest fenomen. Eu mă gândesc cu grijă la părinții care au copii expuși. Personal, mulțumesc lui Dumnezeu pentru că fiica mea are 28 de ani, pot spune că am trecut de acest obstacol, dar admit că lucrurile sunt scăpate total de sub control”, a spus Emil Radu Moldovan, în ultima ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Sursa citată a mai adăugat că are informații potrivit cărora procentul celor depistați conducând sub influența drogurilor se apropie de cel al șoferilor depistați conducând sub influența alcoolului.

Singurii care în acest moment fac ceva în mod concret sunt cei de la Poliția Rutieră care îi găsesc la volan. Am văzut și eu o statistică potrivit căreia procentul celor depistați cu droguri se apropie de cel al șoferilor depistați conducând sub influența alcoolului. (…) Din păcate, Statul Român e repetent și depășit total de acest subiect. E o părere proprie, îmi cer scuze dacă greșesc cu analiza mea”, a mai spus Moldovan.

Consilierul liberal Calo Viorica, cea care a ridicat această problemă a consumului de droguri în timpul ședinței Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a adăugat că pentru a diminua acest fenomen este nevoie de implicarea tuturor.

În acest context, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a propus ca administrația județeană să întocmească o scrisoare în care să prezinte amploarea acestui fenomen la nivel județean și pe care să o transmită autorităților centrale – Guvern, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Parlament etc..

Vom atenționa prin această scrisoare că lucrurile sunt scăpate de sub control și vom solicita soluții”, a mai precizat Moldovan.

De asemenea, consilierul Samuel Coman a punctat că autoritățile competente în a lua măsuri în astfel de cazuri ar trebui să își îndrepte atenția pe timpul verii și asupra locurilor de distracție frecventate de tineri. ”Din toamnă, trebuie să ne băgăm foarte tare și în școli”, a mai spus Samuel Coman.

Loading

bookmark icon