Din Bistrita

Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”Veste tristă pentru iubitorii sportului”

 -  - 


Evenimentele programate să aibă loc săptămâna viitoare în noua Sală Polivalentă construită în Complexul Sportiv din Unirea nu se vor putea desfășura în această locație, a anunțat sâmbătă președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Într-o conferință de presă, șeful administrației județene a explicat că, deși lucrările la noua sală sunt finalizate, procedurile legale privind recepția și transferul sălii către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu se pot realiza într-un timp așa de scurt.

Am o veste tristă pentru iubitorii sportului. În urma ultimei analize făcute aseară cu reprezentații Companiei Naționale de Investiții, evenimentul de marți și celelalte evenimente programate nu pot avea loc în noua Sală Polivalentă pentru că nu avem terminate toate procedurile legale astfel încât transferul sălii de la CNI către Consiliul Județean să se poată realiza și Consiliul Județean să o poată da în administrarea Clubului Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Mi-am dorit foarte mult ca evenimentele programate în cinstea retragerii sportivei Valentina Ardean-Elisei și în cinstea Centenarului Gloriei să aibă loc în noua Sală Polivalentă. Din păcate, nu am reușit să găsim o soluție legală nici măcar pentru utilizarea provizorie a noii săli. Negăsind o soluție legală, în calitate de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, nu îmi pot permite să organizez un eveniment de asemenea anvergură fără să am întrunite toate condițiile prevăzute de lege. Am o situație foarte neplăcută, dar legea este nenegociabilă și nediscutabilă. Siguranța oamenilor și respectarea legii primează în fața oricărei dorințe”, a spus Emil Radu Moldovan.

În aceste condiții, locația în care se vor desfășura meciul care va marca retragerea sportivei Valentina Ardean-Elisei și turneul ”Gloria 100” va fi vechea Sală Polivalentă din Bistrița.

Am discutat cu colegii mei de la Club și am decis ca toate evenimentele să fie mutate în vechea Sală Polivalentă din Bistrița. Clubul a închiriat deja un ecran mare, vom amenaja parcarea din fața Sălii Polivalente, astfel încât să ne asigurăm că toată lumea care își dorește să participe la aceste evenimente să aibă acces la ele. Vom face tot ce trebuie ca să suplinim ceea ce era dacă aceste evenimente se derulau în noua sală. Deși ea este finalizată din punct de vedere fizic, documentele care trebuie făcute cer anumit timp și anumite proceduri și noi suntem puși în această situație mai puțin plăcută”, a mai explicat Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud afirmă că se simte vinovat pentru această situație.

Eu sunt principalul vinovat. Am încercat să găsim o soluție prin care să facem un protocol de utilizare provizorie a sălii. Eram dispus să îmi asum tot ce era nevoie, dar legislația nu prevede o astfel de variantă de utilizare provizorie a acestei săli. Aceasta este situația. Vom munci zilele acestea pentru a pregăti tot ceea ce este necesar pentru ca evenimentele să se desfășoare la cele mai înalte standarde pe care ni le permite vechea Sală Polivalentă din Bistrița”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Sursa citată a adăugat că programul nu va fi schimbat, ci doar locația. De asemenea, și numărul de locuri din sală va suferi modificări, asta pentru că vechea Sală Polivalentă din Bistrița nu poate asigura decât 970 de locuri, în vreme ce pentru evenimentele din noua sală au fost distribuite circa 1.900 de invitații.

Întrebat ce se întâmplă cu cei care nu vor avea loc în sală, Emil Radu Moldovan a răspuns: ”Asta este problema Clubului, dar așa cum am spus, în parcarea din fața Sălii Polivalente o să asigurăm tot ceea ce este necesar pentru ca toți cei care au invitație și nu numai să aibă acces la evenimente, dar nu în sală, ci afară, la ecran. Ne vom ocupa și de sonorizare”.

În ceea ce privește noua Sală Polivalentă din Unirea, din estimările specialiștilor de la Compania Națională de Investiții, procedurile ar urma să fie finalizate în aproximativ o lună, astfel că un eveniment de inaugurare a noii săli ar putea avea loc la finalul lunii septembrie.

”În condițiile în care evenimentele care se suprapuneau cu inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea nu se mai pot organiza în această locație, vom pregăti alt eveniment pentru inaugurare. Varianta de a amâna evenimentele deja programate nu există”, a menționat Moldovan.

Vineri, 12 august, a avut loc pre-recepţia lucrărilor de la Complexul Sportiv din Unirea, o investiție de circa 27 de milioane de euro construită cu fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii, şi cu fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

240 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.