Președintele Iohannis: ”Nu dorim să reimpunem restricții, dar sunt îngrijorat de numărul mare de cazuri din ultimele zile”

 -  -  11214


Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de modul în care evoluează situația epidemiologică, motiv pentru care a făcut un nou apel la români să respecte măsurile ”simple, de bun simț” care au mai rămas în vigoare, precum purtarea măştii de protecţie, distanțarea socială şi igiena mâinilor. Șeful statului a ținut să sublinieze că acest virus ‘‘nu pleacă în concediu sau în vacanţă”.

Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr, zic eu, mare de noi pacienți care sunt infectați cu noul virus. Și astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus. Cred că este cazul să mai subliniez încă o dată câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat acele așa numite măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleacă în concediu sau în vacanţă, virusul este în comunitate. Virusul nici nu pleacă dacă votează sau nu votează Parlamentul sau Opoziția. Am constatat că în zona politică, mai ales în așa numita Opoziție, apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut din nou apel la români să respecte normele minimale impuse de autorități.

Vă spun foarte clar și îmi permit să spun: Dragi români, feriţi-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț şi foarte importante. Masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a mai precizat că nu se dorește reimpunerea restricțiilor, însă pentru ca acest lucru să nu se întâmple este nevoie de respectarea măsurilor.

”Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție, fiindcă ne dorim să revigorăm activitatea economică, să redăm românilor o viață cât de cât normală, dar această normalitate nu poate să fie un succes fără respectarea acestor norme minimale. Cred că sunt norme minimale, dar epidemiologii ne spun că sunt foarte, foarte importante. Așa că, dragii mei, vă rog să le respectați“, a adăugat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că revenirea la starea de urgență este ultima soluție, care ar putea fi luată doar în situația în care nimic altceva nu va mai funcționa.

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 18 iunie 2020
1 notes
339 views
bookmark icon

One thought on “Președintele Iohannis: ”Nu dorim să reimpunem restricții, dar sunt îngrijorat de numărul mare de cazuri din ultimele zile”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *