Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Florin Cîţu drept candidat la funcţia de prim-ministru

 -  -  932


Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 22 decembrie, decretul prin care îl desemnează pe Florin-Vasile Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formaţiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze şi s-au cristalizat. Între timp, o coaliţie formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României, şi astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru-dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de Prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de Prim-ministru”, a declarat șeful statului într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

La rândul său, prim-ministrul desemnat al României, Florin Cîţu a subliniat că va face tot ce este posibil pentru a avea “o guvernare stabilă şi de lungă durată”.

”Mulţumesc, domnule Preşedinte! Mulţumesc pentru încredere, mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere! Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată. În acelaşi timp, domnule Preşedinte, aş vrea să fac o declaraţie fermă astăzi aici. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români, şi să reaşezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă. Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti. În acelaşi timp, fiecare minister şi fiecare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire. Şi nu în ultimul rând, domnule Preşedinte, vă asigur de un parteneriat transparent şi onest, pentru că împreună avem acelaşi obiectiv, dezvoltarea României. Mulţumesc!”, a încheiat premierul desemnat.

0 notes
57 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *