Președintele Klaus Iohannis: ”Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Trebuie pregătite soluții”

 -  - 


Creşterea preţurilor există şi afectează mulţi români, a declarat, miercuri, într-o declarație de presă, preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că este necesar ca Guvernul şi autorităţile locale să pregătească soluţii.

”Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Pentru ei, trebuie pregătite soluții și aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniștrilor și a autorităților locale să transforme în beneficii pentru cetățeni cifrele din statistici – care sunt bune și arată o direcție corectă. Mai multe investiții, în special în sănătate și infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbția de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanții nu trebuie să se îndepărteze”, a declarat șeful statului.

Acesta a adăugat că în economie sunt semne promițătoare și, încă de anul trecut, au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creștere sănătoasă, ancorată în primul rând în investiții.

”Suntem în mod cert pe direcția corectă, dar nu este suficient să ne raportăm doar la cifre, la statistici. Este nevoie de mai multă empatie, de mai multă implicare și de rezultate concrete pentru oameni”, a adăugat Iohannis.

Totodată, în declarația susținută, președintele s-a referit și la noua sesiune parlamentară care a început astăzi. Klaus Iohannis a subliniat că este fundamental ca partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să ajungă la un „numitor comun atunci când miza este de o importanţă capitală pentru români”.

”Perioada luptelor electorale s-a încheiat, guvernarea nu este despre competiția dintre un partid sau altul, nu este despre competițiile din interiorul partidelor sau cele dintre un lider sau altul. Guvernarea și legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români, nu pentru vreun interes vremelnic de partid. Dincolo de viziunile diferite, firești, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate și responsabilitate și să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanță capitală pentru români”, a mai spus sursa citată.

Șeful statului a făcut un apel către toate partidele, atât cele din Coaliția de guvernare, cât și cele din opoziție, ”să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor.”

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.