Președintele Klaus Iohannis: ”Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei”

 -  -  1097Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că majorarea pensiilor cu 40% din toamnă este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de Guvernul României. Șeful statului a adăugat că, în opinia sa, ar fi ”nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei”.

“Este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi şi la momentul în care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului pentru rectificarea bugetară de atunci, Guvernul va trebui să ia o decizie fiindcă după jumătatea anului deja lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că ”i s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei”. Din acest motiv, șeful statului le va cere guvernanților să țină cont de faptul că pensionarii sunt o categorie dezavantajată.

”Eu voi avea rugămintea către guvernanţi ca atunci când se va face analiza, să fie o analiză care ţine cont şi de faptul că pensionarii sunt nu doar o categorie vulnerabilă, ci sunt şi o categorie de foarte multe ori dezavantajată. Dacă se va putea sau nu se va putea sau cât se va putea este o întrebare la care va trebui să răspundă la momentul oportun Guvernul”, a mai adăugat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

În ceea ce privește salariile, preşedintele a spus că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, i-a garantat că nu vor exista probleme cu plata lor.

”Ministrul Finanţelor mi-a garantat că nu vor exista astfel de probleme şi că este complicat, greu de acoperit deficitul bugetar, dar ministerul are soluţii şi le vor pune în practică şi oamenii îşi vor primi banii”, a spus Iohannis.

0 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *