Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, deciși să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate

 -  -  1138


Premierul Ludovic Orban a anunțat că împreună cu președintele Klaus Iohannis au decis să declanșeze procedurile pentru organizarea alegerilor anticipate. ”Președintele României și cu mine am hotărât că pentru România cel mai bine este să organizăm alegeri anticipate”, a transmis premierul. 

Preşedintele României şi cu mine am hotărât că pentru România cel mai bine este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidenţiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală, Parlamentul este dominat de PSD şi acţionează ca o frână în calea demersurilor preşedintelui şi ale Guvernului pentru a pune în practică voinţa oamenilor”, a precizat Ludovic Orban.

În opinia premierului, ”este absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să-şi aleagă reprezentanţii astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români”. 

Intenția este ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu cele locale.

”Ar fi util şi bine ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu localele, în cazul în care vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale. Oricum, ar fi bine să fie organizate la o dată cât mai apropiată de locale dacă într-adevăr nu va fi posibil odată cu localele”, a mai spus premierul.

0 notes
263 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *