Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam

 -  - 


O delegație a Partidului Mișcarea Populară, din care face parte și președintele organizației Bistrița-Năsăud a formațiunii politice, Ionuț Simionca, participă la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam.

În vremuri de criză, Partidul Popular European are un mesaj puternic, de unitate și solidaritate în condamnarea agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, iar PMP susține cu fermitate acest mesaj. Prin participarea la Congresul PPE, PMP dorește să își consolideze profilul de partid european și își reafirmă angajamentul pentru valorile care definesc Uniunea Europeană, pentru democrație, libertate de exprimare și solidaritate cu cei aflați în dificultate. Ne-am întâlnit astăzi, în prima zi a Congresului PPE, cu doamna Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European. Discuțiile cordiale au vizat teme precum importanța identității creștine a continentului european, susținerea familiei, inclusiv a familiei monoparentale, dar şi oportunitățile deschise în secolul XXI de revoluția digitală pe care economia românească le poate exploata și mai bine”, a transmis Ionuț Simionca.

Alături de Ionuț Simionca, din delegația PMP la Congresul PPE mai fac parte Eugen Tomac – președintele PMP, Petru Movilă – președinte executiv, Mihail Neamțu – prim-vicepreședinte, Sebastian Moise – prim-vicepreședinte, Cătălina Bozianu – secretar general adjunct, Răzvan Nicolae Sebe – secretar general adjunct și Ștefan Florescu – vicepreședinte.

Partidul Popular European, cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care include în prezent 81 de partide și parteneri din 43 de țări, își va alege o nouă conducere în cadrul Congresului PPE care are loc azi, 31 mai, și mâine, 1 iunie, la Rotterdam. Pentru funcția de președinte va candida europarlamentarul german, Manfred Weber, care este în prezent președintele Grupului PPE din Parlamentul European, iar pentru cele 10 funcții de vice-președinți vor candida politicieni din mai multe state membre, printre care și europarlamentarul român Siegfried Mureșan. 

Delegați din peste 40 de țări participă la Congresul PPE de la Rotterdam. Dintre aceștia, 735 delegați cu drept de vot vor alege președintele, vicepreședinții, secretarul general și trezorierul partidului.

Loading

bookmark icon