Președintele PMP, Eugen Tomac, și-a depus demisia: ”Îmi asum rezultatul alegerilor parlamentare. Consider că este absolut corect să fac acest gest”

În urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Eugen Tomac și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară. Acesta consideră că decizia sa este una corectă dată fiind situația actuală. Pe de altă parte, Tomac a anunțat că PMP a obținut un procent de 4,94%, potrivit ultimelor rezultate. Formațiunea politică a depus peste o mie de contestații la birourile electorale județene și la Biroul Electoral Central.

Consider că în politică totdeauna lucrurile trebuie analizate prin prisma rezultatului, exact așa cum este el validat în urma votului pe care îl dau cetățenii. Am avut, în această dimineață, o ședință lungă cu colegii mei din PMP. Pentru că sunt conștient că cu toții nedoream mai mult, cu toții așlteptam un rezultat mult mai bun, am luat decizia de a îi informa pe colegii mei că îmi asum acest rezultat care ne nemulțumește, mă nemulțumește, dar în politică trebuie să privești viața în ochi exact așa cum este și să îți asumi și lucrurile care îți plac și lucrurile care îți plac mai puțin. Prin urmare, pentru că îmi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președinte al PMP. (…) Rămân implicat în viața partidului nostru, rămân alături de PMP, dar, în calitate de om care și-a asumat această campanie, consider că este absolut just și absolut corect să fac acest gest. Sunt 7 ani de activitate pe care i-am desfășurat zi de zi în acest partid, am luptat pentru a-i da viață, pentru a atinge obiective politice importante. Astăzi, însă, a sosit un moment în care trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și să ne gândim cum vom construi mai departe o nouă perspectivă pentru PMP”, a declarat Eugen Tomac într-o conferință de presă.

Sursa citată este de părere că ”politica este un joc de echipă”, însă au existat diferențe mari între rezultate obținute la alegerile parlamentare de organizațiile județene ale PMP din țară.

Considerăm că în democrație este absolut esențial să privești cu realism și responsabilitate spre realitate. Am avut organizații ale partidului care au obținut scoruri extraordinar de bune, dar am avut și județe în care nu am reușit să convingem cetățenii să fie într-un număr mult mai mare alături de noi. Având în vedere această situație, că în foarte multe analize ale rezulattelor suntem prezențați ba cu 5%, ba cu 4,99%, ba cu 4,90%, vreau să vă spun următorul lucru: în mod clar, am obținut un rezultat bun în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare și ceea ce este cel mai important este că vreau să le mulțumesc enorm românilor din Republica Moldova. Peste 30 la sută dintre cetățenii români din Republica Moldova au votat PMP. Vă sunt profund recunoscător și voi rîmâne alături de dumneavoastră în toate proiectele pe care le vom face de acum încolo. Politica este un joc de echipă și trebuie să o privim cu maximă seriozitate și responsabilitate, implicit în ceea ce privește rezultatul”, a adăugat Eugen Tomac.

Acesta a completat că, potrivit ultimelor date, PMP are un scor de 4,94%, motiv pentru care reprezentanții partidului au depus peste o mie de contestații.

Pentru că PMP a avut reprezentanți în toate secțiile de vot din țară, acolo unde avem zero voturi sau există situații în care avem membri care spun că au votat și nu se regăsesc în rezultatul respectivelor secții de vot, colegii mei au făcut contestații. Sunt peste o mie de contestații pe care PMP le-a formulat către birourile electorale județene sau către Biroul Electoral Central. În același timp, suntem conștienți de evoluția rezultatului și așteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluționate aceste solicitări care sunt legitime și necesare”, a mai precizatTomac.

Sursa citată a subliniat că partidul nu pune sub semnul întrebării aceste alegeri, dar reprezentanții PMP își doresc ca fiecare solicitare să fie analizată cu maximă seriozitate.

În ceea ce privește conducerea interimară a PMP, Tomac a adăugat ca aceasta va fi asigurată de președintele executiv al particului, Marius Pașcan, urmând ca în perioada următoare să aibă loc consultări și analize și, cel mai probabil, un congres.

”Este o chestiune pe care trebuie să o facem pentru că PMP este un partid care nu a greșit cu absolut nimic în toată activitatea sa parlamentară, este un partid care are peste 2.000 de aleși locali, 50 de primari, foarte muolți viceprimari, un partid viu, cu un suflu pe care ni l-a lăsat ca moștenire președintele Traian Băsescu, de oameni luptători, care fac politică din convingere, nu din interese mărunte”, a mai spus Tomac.

One comment

  1. Balan Marius -Horea

    PACAT ! D-le TOMAC luati legatura si cu Florin Calinescu de la verzii uscati si sugerati va rog sa va urmeze exemplul.