Președintele PNL Bistrița-Năsăud: ”Organizația județeană trece prin cea mai fastă perioadă din istoria de după 1990”

 -  -  1129


Consiliul Naţional al PNL a decis, duminică, data la care va avea loc Congresul partidului. În acest context, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este de părere că alegerile interne vin într-un context favorabil pentru organizația județeană, care, potrivit liderului liberalilor din județ, trece prin cea mai fastă perioadă din istoria de după 1990.

La București a avut loc, duminică, Consiliul Național al PNL, eveniment care a stabilit calendarul alegerilor interne în cadrul celei mai democratice formațiuni politice din România. Întregul desfășurător care va preceda congresul PNL va presupune dezbateri libere pentru idei și proiecte care susțin evoluția partidului, principala forță politică a dreptei. Pentru PNL Bistrița-Năsăud, alegerile vin într-un context favorabil: organizația județeană trece prin cea mai fastă perioadă din istoria de după 1990. Continuăm împreună!”, a transmis liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud.

Congresul PNL se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Preşedintele comisiei de organizare a Congresului va fi Theodor Stolojan, iar din comisie vor face parte câte patru reprezentanţi ai fiecăruia dintre candidaţi la preşedinţia partidului.

Calendarul alegerilor interne va fi: în perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, iar în perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri. O perioadă de 45 de zile, între data de 10 august şi data Congresului – 25 septembrie, va fi pentru campania de prezentare a moţiunilor şi de susţinere a uneia sau alteia dintre moţiuni.

La nivel național, premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și-au anunțat intenția de a candida a președinția PNL.

0 notes
254 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *