Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth: ”Această nouă coaliție formată între PNL, PSD și UDMR nu va face reformele atât de necesare pentru România”

 -  -  1091


Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, este de părere că noua coaliție creionată în jurul PNL, PSD și UDMR nu va reuși să implementeze o serie de reforme de care România are nevoie.

USR este și va fi și în următoarea perioadă de timp în opoziție. Acest lucru este clar pentru noi. Faptul că o mare parte din conducerea PNL de la nivel național nu își dorește o colaborare cu USR sau o coaliție cu noi este foarte clar în momentul în care domnul prim-ministru demis Florin Cîţu a concediat prefecţii şi subprefecţii USR. (…) Din punctul nostru de vedere, această coaliție nou formată PNL-PSD-UDMR nu va face reformele atât de necesare pentru România. Spun acest lucru deoarece timp de 30 de ani s-au perindat la conducerea acestei țări și nu au făcut nimic când vine vorba de reforme. USR este consecvent și nu face rabat de la principii. În momentul în care majoritatea cetățenilor își vor dori cu adevărat reforme, USR va fi aici”, a spus Lorand Toth.

De asemenea, președintele USR Bistrița, Nicolae Pavelean, a adăugat că motivul principal pentru care USR a intrat la guvernare a fost tocmai implementarea unor reforme.

”Aș putea să dau și câteva exemple: desființarea secției speciale, reforme electorale, a legilor electorale mult necesare. Cred că până la urmă acesta a fost și motivul pentru care USR a ieșit de la guvernare. S-a văzut clar că PNL nu și-a dorit reformele pe care și le-a asumat împreună cu noi, cu USR, prin protocolul de coaliție pe care l-am semnat atât noi, USR, cât și cei de la PNL. Acesta a fost și motivul pentru care miniștrii USR au fost dați afară fără motive foarte clare. În urma acestor decizii, USR a ieșit de la guvernare”, a spus Pavelean.

Totodată, vicepreşedinte USR Bistrița-Năsăud, viceprimarul Călin Stan, a completat că reformele, atât politice, cât și administrative sunt absolut necesare.  

”Nu putem vorbi nici de stânga, nici de dreapta într-un sistem politic și administrativ, atâta timp cât nu se dorește o reformare a sistemului”, a menționat Stan.

Însă, cu toate că la nivel național PNL a ales să poarte negocieri cu PSD și nu cu USR, liderii USR Bistrița-Năsăud spun că în plan local au avut o colaborare ”bună”, ”corectă” cu cei de la PNL.

Întrebați dacă, după anunțul de la nivel național, USR Bistrița-Năsăud a purtat discuții cu președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, președintele partidului, Lorand Toth, a precizat că nu au existat până acum astfel de discuții.

”PNL a hotărât în ce direcție o ia, în vreme ce noi am așteptat să vedem exact dacă își doresc reforme alături de noi sau doresc să refacă USL”, a precizat Lorand Toth.

Sursa citată a mai adăugat că, dat fiind contextul actual, cu siguranță va exista o discuție și în plan local.

1363480cookie-checkPreședintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth: ”Această nouă coaliție formată între PNL, PSD și UDMR nu va face reformele atât de necesare pentru România”
0 notes
216 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.