Eveniment

Preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani

 -  - 


Preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, joi, la Palatul Victoria.

Este o măsură care a fost adoptată și de alte țări, precum Spania și Franța, și care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și cea a companiilor din industria petrolieră, a completat premierul.

Jumătate din aceasta reducere va fi decontată de la bugetul de stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni, iar compensarea va fi evidențiată pe bonul fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

Valoarea pachetului de compensare va fi de două miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat.

Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm în această perioadă. La finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Totodată, acesta a menţionat că Executivul are, de asemenea, la îndemână „un instrument util”, respectiv ordonanţa de combatere a efectelor speculative.

„Prin acestea vom asigura un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor împotriva creşterilor nejustificate ale preţurilor„, a susţinut Ciucă.

Şeful Executivul a subliniat că măsurile avute în vedere nu afectează bugetul de investiţii.

30 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.