Primăria Bistrița a ajuns la o înțelegere cu RADEF România Film în privința clădirii în care a funcționat Cinematograful ”23 August”

 -  -  31844


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că a reușit să ajungă la o înțelegere cu Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film în ceea ce privește clădirea în care a funcționat în trecut Cinematograful ”23 August”. Potrivit primarului, RADEF România Film va transmite acest imobil către Primăria Bistrița.

Am avut recent, la București, o discuție cu conducerea RADEF România Film pentru preluarea vechii clădiri în care a funcționat Cinematograful ”Omnia”, redevenit ”23 August” și cunoscut îndeosebi sub acest nume. Am primit promisiunea că RADEF va transmite acest imobil către Primăria Bistrița. Practic, discut de un angajament al acestei instituții cu privire la transmiterea către municipalitate a clădirii fostului cinematograf. Menționez că ceea ce au încercat administrațiile bistrițene de-a lungul timpului, în repetate rânduri, pentru că au mai existat inițiative de preluare, s-a reușit. E nevoie de o hotărâre de Consiliu Local. În prima ședință de Consiliu Local vom intra cu un asemenea punct pe ordinea de zi, după care, evident, vom închide formalitățile prin preluarea efectivă a clădirii”, a precizat primarul.

Ioan Turc a completat că, după ce clădirea va ajunge în administrarea Primăriei Bistrița, administrația locală va solicita efectuarea unei expertize tehnice la acest imobil.

”Vom expertiza clădirea. Dacă ea poate fi reabilitată, bineînțeles că o vom reabilita. În situația în care nu poate fi reabilitată, pentru că există și asemenea situații, atunci putem gândi și alte scenarii, inclusiv amenajarea unei parcări generoase în proximitatea Centrului Istoric al municipiului Bistrița”, a adăugat primarul.

Edilul Bistriței a reamintit că, în urma implementării unor proiecte europene, municipiul va rămâne fără un număr important de locuri de parcare, inclusiv din zona centrală a orașului, situație pe care administrația locală trebuie să o gestioneze și să găsească soluții.

”Linia Verde va elimina toate locurile de parcare existente astăzi pe strada Dornei, pe Gheorghe Șincai. Putem să facem trimitere și la strada General Grigore Bălan. Există o inițiativă plecată de la Consiliul Județean de amenajare a unei parcări, dar nu este suficientă o parcare în zona centrală.(…) Dacă ne dorim ca zona istorică să fie vie, atunci trebuie să venim și cu soluții. Din păcate, vechea administrația nu a venit cu nimic pe această temă. Știm doar că dispar peste 3.000 de locuri de parcare din municipiul Bistrița. Sute dintre acestea sunt în zona centrală. (…) O parcare în această zonă este obligatorie, nu reprezintă un moft, ci este o obligație. Suntem obligați să rezolvăm această problemă. Cum? Vom vedea!”, a mai spus primarul.

3 notes
969 views
bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița a ajuns la o înțelegere cu RADEF România Film în privința clădirii în care a funcționat Cinematograful ”23 August”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *