Primăria Bistrița a alocat 100.000 de euro pentru Gala Uniter: Ioan Turc: „pentru imaginea orașului!” Ce zice primarul despre biletele ce NU s-au pus în vânzare!

Gala Uniter s-a desfășurat la Bistrița și a reprezentat un real succes, din punct de vedere al marketing-ului cultural. Gala a fost difuzată pe TVR 1 și pe TVR Internațional, lucru care a pus Bistrița pe harta culturală a țării.

Dincolo de acest aspect, organizatorii NU au pus bilete în vânzare iar publicul larg NU a avut acces în sală. În ce privește invitațiile, organizatorii au fost selectivi, iar la eveniment au fost chemați aleși locali și județeni și anumiți directori de deconcentrate.

uniter bistrita
uniter bistrita

Reporter: – Considerați că a făcut o greșeală organizatorul că NU a pus niciunbilet în vânzare, prin prisma faptului că Primăria a alocat 100.000 de euro. Se putea gândi puțin altfel, să fie toată lume mulțumită?


Ioan Turc: – UNITER-ul are propria rețetă. Eu m-am bătut ca gala UNITER să vină la Bistrița, fiind cea de-a 30-a ediție. A fost prima ediție după dispariția regretatului Caramitru. Gala UNITER avea un anumit format auster . A fost pentru prima dată când gala uniter a avut un format dinamic, atractiv, inovativ.

Deci faptul că acest lucru s-a întâmplat la Bistrița a fost o mare reușită. NU puteam să impun UNITER-ului alte condiții decât cele pe care ei de 30 de ani le au.

 Reporter: – La alte ediții au scos bilete la vânzare!

Ioan Turc: – Nu stiu să se fi întâmplat așa ceva! Noi avem foarte puține locuri deci pe lângă faptul că locurile sunt foarte puține s-au redus prin aparatura care a fost montată de televiziune .

Reporter: – Deci nu puteați impune UNITER-ului să pună bilete în vânzare?

Ioan Turc: – Nu! Nu! Au fost refuzați directorii de teatre din țară care și au dorit să participe la Gală. A fost pentru prima dată în 30 de ani când s-a întâmplat acest lucru. Deci, practic și ei și-au restrâns maxim participarea la gală… tot ce s-a putut face, eu zic că s-a făcut!

Gala Uniter a costat aproximativ 300.000 de euro! Din această sumă, Primăria Bistrița a alocat 100.000 de euro! Ioan Turc: „e tot ceea ce putea fi făcut bun pentru imaginea orașului!”

„Gala UNITER A fost cel mai important eveniment cultural al anului, în România. A fost implicit cel mai important eveniment cultural organizat de municipiul Bistrița. Acest eveniment a fost fără precedent și ca urmare a transmisiunii în direct pe TVR 1, TVR internațional, Radio România Cultural online pe pagina UNITER.

Eu cred că advertising ul care s-a făcut în legătură cu Bistrița, raportat la suma de aproximativ 100.000 de euro e tot ceea ce putea fi făcut bun pentru imaginea orașului. Nu cred că există vreo firmă de advertising din țara asta care să promoveze ceva contra acestei sume mai bine decât am reușit noi să facem prin GALĂ. Am spus o clar sunt prea ocupat de imaginea orașului pentru că știți prea bine ca oameni de presă că Bistrița nu a fost arătată în cea mai bună lumină…” – a completat primarul Ioan Turc.

Citiți și: