Din Bistrita

Primăria Bistrița a deschis un punct de testare COVID-19 în Piața Centrală

 -  - 


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor municipiului în această perioadă complicată, în care se înregistrează un număr mare de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, Primăria Bistrița a dispus deschiderea, în Piața Centrală, a unui punct de testare rapidă și gratuită, cu personal medical calificat, a anunțat primarul Ioan Turc.

Punctul de testare va funcționa zilnic, între orele 10:00 și 18:00, cu o pauză de nebulizare de la 14.00 la 14.30.

Persoanele care primesc aici un rezultat negativ al testului vor obține pe loc certificate verzi cu o valabilitate de 48 de ore, fiind necesară doar prezentarea actului de identitate.

Momentan, sunt disponibile 2.000 de teste antigen achiziționate de Primărie, lotul urmând a fi suplimentat în funcție de necesități.

”Demersul nostru constituie și un suport pentru echipele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean și SVSU, care au în fiecare zi un număr record de solicitări pentru testare. Municipalitatea rămâne ancorată în efortul colectiv de combatere a pandemiei și prin activitatea centrului de vaccinare existent pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 15”, a declarat primarul Ioan Turc.

Nu este pentru prima dată când Primăria Bistrița amenajează un punct de testare pentru COVID-19. Anul trecut, în cadrul unor campanii, astfel de puncte au funcționat în mai multe zone din oraș.

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a comunicat că rata de infectare cu COVID-19 la nivelul municipiului Bistriţa a ajuns, joi, la 15,54 la mie, fiind active 1.504 cazuri de îmbolnăvire.

71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.