Din Bistrita

Primăria Bistrița a solicitat acordul de mediu pentru construcția a două blocuri ANL în Subcetate; fiecare bloc va avea câte 36 de apartamente

 -  - 


Primăria Bistrița a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează construcția unor blocuri de locuințe ANL în municipiu, pe strada Subcetate.

În documentația pentru obținerea acordului de mediu depusă la APM Bistrița-Năsăud, municipalitatea propune ”construirea unui ansamblu rezidențial format din două corpuri de clădire cu regim de înălțime D+P+4E+M, fiecare corp fiind compus din 36 de apartamente (4 cu o cameră, 22 cu două camere și 10 cu trei camere)”.

Terenul pe care ar urma să fie ridicat ansamblul rezidențial este situat pe strada Subcetate la numărul 73 și are o suprafață totală de aproximativ 13.000 de metri pătrați. Deși terenul este limitrof în coltul nordic cu strada Subcetate, accesul auto și pietonal se fac în prezent din strada Mușcatei.

Cele două blocuri de locuințe ar urma să fie construite prin intermediul Agenției Naționale pentru locuințe, primarul Ioan Turc purtând deja discuții cu responsabilii de la București pe această temă. Edilul Bistriței a afirmat că își dorește ca noile blocuri să fie ”cochete, cu o arhitectură modernă”.

Până în prezent, în municipiul Bistriţa au fost construite un număr total de 773 de locuinţe ANL. Aproape jumătate dintre acestea (354) au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, în vreme ce în administrarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa au rămas un număr de 419 locuinţe situate în 19 blocuri.

64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.