Primăria Bistrița acționează cu 21 de utilaje pentru deszăpezirea străzilor din oraș. ”Rezultatul este unul satisfăcător. Se poate într-adevăr și mai bine”

 -  -  1108


Primăria municipiului Bistrița acționează cu 21 de utilaje pentru deszăpezirea străzilor din oraș, potrivit primarului Ioan Turc. Edilul Bistriței consideră că rezultatul acțiunilor de deszăpezire de până acum a fost unul ”satisfăcător”, dar admite că se poate ”și mai bine”.

”Direcția de Servicii Publice, prin angajați, se află pe teren, acționăm cu un număr de 21 de utilaje. Aici discutăm despre mașini care au lamă, despre sărărițe, despre două cisterne care împrăștie clorură de calciu. Se lucrează zi-noapte. Oamenii sunt foarte solicitați în această perioadă, lucrează câte 17-18 ore, dar rezultatul este unul satisfăcător. Se poate într-adevăr și mai bine. Aici mă refer la intervenția pe străduțele mici, pe străzile secundare, mă refer la intervenția în perimetrele dintre blocuri, dar ne străduim să facem față condițiilor de iarnă. În această dimineață am avut o întâlnire operativă cu directorul Direcției de Servicii Publice (n.r. – Ioan Crețiu) și cu viceprimarul Sorin Hangan și am stabilit planul de bătaie, în continuitatea a ceea ce s-a întâmplat până acum, în așa fel încât răspunsul nostru să fie cât se poate de prompt”, a declarat primarul Ioan Turc într-un interviu acordat N1 TV.

Administrația locală reamintește locuitorilor orașului că și ei au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor în care își desfășoară activitatea sau locuiesc.

În ceea ce privește situația drumurilor județene și naționale din Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului precizează că pe acestea se circulă în condiții de iarnă și nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație.

Polițiștii de la Serviciul Rutier monitorizează circulația și acționează atunci când situația o impune.

0 notes
233 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *