Cum se inventează posturile de șefie la Primăria Bistrița, pentru salariul de 10.000 de lei/lună! Serviciul Investiții Clădiri a apărut peste noapte, din pixul primarului!

 

 

Primarul Ovidiu Crețu a modificat organigrama instituției și a creat un serviciu nou-nouț: Serviciul Investiții Clădiri a apărut peste noapte și este condusă de Mihaela Popescu (soția lui Dorin Popescu, fost prefect pe vremuri și acum director la Consiliul Județean). Salariul de 10.000 lei / lună a unui șef-serviciu este elementul-cheie pentru care s-a înființat acest serviciu prin comasarea a 2 compartimente.

Șmecheria a fost simplă: Direcția Tehnică a fost împărțită în două:

a fost păstrat – serviciul investiții căi de comunicații (6 executanți + 1 șef-serviciu).

s-a înființat: – serviciul investiții clădiri ( 6 executanți + 1 șef serviciu), prin comasarea a 2 compartimente. Astfel, a fost nevoie de o nouă funcție de conducere, cea de șef-serviciu cu un salariu BRUT de peste 10.000 de lei/lună.

În luna iunie, Primăria Bistrița a scos la concurs 2 posturi, în cadrul Serviciului Investiții Clădiri:

– 1 post de șef-serviciu (ocupat provizoriu de Mihaela Popescu)

– 1 post de consilier superior (vacant)

Ca la noi, la nimeni: subordonații sunt obligați să aibă vechime mai mare decât șefii: 5 ani vechime pentru șef-serviciu, 7 ani  vechime pentru funcționar simplu, în subordine!

Concursul pentru funcția de șef-serviciu Investiții Clădiri va avea loc în 18 iunie, (la o săptămână după cel de subaltern) la sediul Primăriei Bistrița. Pentru postul de șef-serviciu se cer 5 ani vechime, cu 2 ani mai puțin decât pentru postul de subaltern, însă apare o nouă condiție:

– candidații trebuie să aibă master sau studii  post-universitare, în domeniul administrației publice sau management.

FOTO cu organigrama veche și nouă, imediat după înființarea serviciului.

Altă șmecherie la serviciul Investiții Clădiri: se pot angaja absolvenți în științe agricole, deși e vorba de un job pe domeniul construcții!

Pentru ocuparea postului de consilier NU este nevoie de cunoașterea vreunei limbi străine. Studii superioare în domeniul arhitectură sau în ramura științe inginerești: construcții civile, industriale și AGRICOLE sau inginerie economică în construcții.

Concursul va avea loc în 11 iunie, la sediul Primăriei Bistrița.

Vechime în specialitatea necesară: 7 ani.

Popescu Mihaela , în calitate de șef-serviciu interimar a întocmit condițiile de participare la concurs pentru noua sa colegă ce va ocupa postul de consilier grad 1.

De remarcat faptul că pentru ambele posturi (șef-serviciu + consilier) s-a introdus o condiție cu dedicație: științe agricole. Astfel, absolvenții de Facultăți cu profil agricol pot participa la aceste concursuri alături de inginerii în construcții.

Ambele concursuri vor avea 3 probe: selecția dosarelor, proba scrisă și interviu.

Scopul principal al ambelor posturi: urmărirea îndeplinirii contractelor de servicii și executare de lucrări publice ( reparații curente și investiții) aparținând domeniului public. Cerințe specifice: deplasare pe șantiere , delegări ocazionale și disponibilitate pentru program prelungit în anumite condiții.

 

Ce salarii BRUTE au angajații din Primărie!

– primarul are 18.720 de lei
– viceprimarul – 16.640 de lei
– administrator public – 14.503 lei
– secretar – 13.363
– arhitect șef 13 173 lei .
– director executiv 12.193 lei
– șef serviciu – 11. 083 lei
– polițist local : între 3.000 – 6.000 lei, plus norma de hrană de 1.000 de lei.
– jurist : 3.000 – 6.000 lei, în funcție de vechime și gradație.
– muncitor calificat : 2.600 de lei, la care se adaugă și spor de toxicitate pentru unele sectoare.

Conform legii, funcționarii publici beneficiază de spor de vechime de 25%, care se aplică la salariul de bază.

50% din buget merge pe salarii… doar 5 MILIOANE de euro merg pe investiții!

Salariile din Primăria Bistrița apar la capitolul : cheltuieli de personal – 72.821.000 lei și reprezintă aproximativ 50% (46.7%) din sumele pe care le încasează Primăria Bistrița din taxe și impozite.

Pe bugetul din 2019, salariile costă 72.821.000 de lei, adică peste 1.2 MILIOANE de euro/lună, iar totalul investițiilor ce se realizează exclusiv din buget însumează doar 5 MILIOANE de euro!

1.500 de euro/lună e media unui salariat din Primăria Bistrița!

Pe bugetul din 2019, salariile costă 72.821.000 de lei, adică peste 1.2 MILIOANE de euro/lună. La cei aproximativ 800 de angajați, rezultă o medie de 1.500 de euro BRUT/fiecare salariat.

Salarii nesimțite au șefii de servicii, șefii de birou și directorii de direcții iar pe organigrama Primăriei Bistrița există 1 șef la 10 angajați, dar cu toate astea, prin diferite tertipuri, la nivelul instituției se înființează noi posturi de șefie pentru ca anumiți angajați să beneficieze de salariile de peste 10.000 de lei/lună!

De menționat că la ambele concursuri poate participe orice candidat care îndeplinește condițiile cerute!

CLICK pentru condițiile de șef-serviciu la Serviciul Investiții Clădiri

CLICK pentru condițiile de subaltern, respectiv consilier la Serviciul Investiții Clădiri

4 comments

  1. Corect, dar pentru asta nu o sa modifice textul stirii, ca sa amplifice atacul la adresa primarului. Intradevar e ciudat cum se cere experienta mai mica la sef decat la consilier. Totusi familia Popescu nu au ce cauta la conducerea acestor departamente. Dar se va termina curand si cu asta

  2. VOTATI PESEDEUL…..PESEDEUL E CEL MAI BUN!!! BRAVO !!!! FARA NUMAR ,FARA NUMAR!!!!!!!!

  3. Ioan Marcel Burdea

    O singura corectie as dori sa fac la articolul dvs……………..asa este denumirea specializarii de la Facultatea de Constructii – Constructii civile, industriale si agricole (CCIA), iar absolventii acestei specializari sunt ingineri constructii civile, industriale si agricole……………nu exista doar specializarea stiinte agricole, deci la concursul de la primarie nu se pot inscrie decat ingineri care au specializarea constructii civile, industriale si agricole (CCIA)……………..

  4. Tu-va-n aripa de golani !