Primăria Bistrița a demarat licitația pentru ”Aqualand”. Investiția este de 35 de milioane de lei, iar Primăria are doar 1 MILION de lei! NU au finanțare, dar au SPERANȚE!

 -  -  31903


Primăria Bistrița a lansat procedura de licitație publică pentru o investiție estimată la peste 35 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro) care prevede amenajarea unui Complex Sportiv Acvatic în municipiul Bistrița.

Este vorba despre Aquapark-ul din Wonderland promis de administrația locală de mai mulți ani, denumirea acestui proiect fiind schimbată în Complex Sportiv Acvatic pentru că Primăria Bistrița are speranțe că ar putea obține finanțare din alte surse decât bugetul local pentru acest proiect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, municipalitatea a alocat din bugetul local pe acest an fondurile necesare începerii lucrărilor, motiv pentru care a fost lansată și procedura pentru identificarea unui constructor.

”Noi acum vrem să angajăm lucrarea, dar avem speranțe că investiția va putea fi finanțată și din alte surse, guvernamentale sau de altă natură. Din bugetul local pe anul acesta a fost alocată suma necesară începerii lucrărilor pentru această investiție. În ceea ce privește bugetul pe anul viitor, vom vedea cum va arăta acesta”, a declarat Mihai Ruști.

În primăvara acestui an, primarul Ovidiu Teodor Crețu a anunțat că ”pe lângă bazine interioare, exterioare și tobogane, proiectul vine și cu un bazin de înot de  dimensiuni olimpice şi cu bazine cu apă sărată şi cu apă sulfuroasă”.

NU există finanțare INTEGRALĂ pentru AquaLand! Primăria alocă 1 MILION de lei și speră să atragă încă 34 de MILIOANE de lei!

Acum 1 an a intrat în vigoare Legea nr. 11/2018 care oferă în mod adițional posibilitatea autorităților de a încheia contracte de finanțare cu clauză rezolutorie, de a cărei îndeplinire va depinde finanțarea proiectelor respective.

Astfel, s-a reglementat posibilitatea autorităților de a lansa procedurile de achiziție publică cu clauză suspensivă. Contractele cu clauză suspensivă vor fi semnate numai după îndeplinirea clauzei rezolutorii, prevăzută în contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

Demn de menţionat este faptul că în cazul în care clauza rezolutorie nu este îndeplinită, autoritatea poate semna contractele aferente procedurilor de achiziție publică lansate cu clauză suspensivă numai dacă se identifică o altă sursă de finanțare.

Aceste clauze prevăd că autoritatea are obligația de a anula procedura de atribuire dacă este imposibilă încheierea contractului de achiziție publică.

Potrivit caietului de sarcini, principalele lucrări cuprinse în proiect sunt:

  • clădire principală cu bazin acoperit, jacuzi, tobogane interioare, dușuri, servicii SPA, vestiare, punct prim ajutor, grupuri sanitare;
  • bazine exterioare: piscine și bazine pentru adulti și copii, dușuri, plajă, grupuri sanitare, tobogane de exterior multitrack, hidrotub și tobogan deschis;
  • spațiu de agrement: teren de sport în aer liber, loc de joacă pentru copii pe vârste diferite și cu tematici diferite, baze de observare post salvare acvatică-salvamar;
  • spații verzi amenajate peisagistic, alei carosabile și pietonale, parcări, utilități;
  • spații tehnice.

Companiile interesate să execute aceste lucrări pot depune oferte până la data de 25 noiembrie.

Primarul Bistriței a mai spus despre această investiție că este una extrem de importantă pentru Bistrița, ”ancora de vară care va completa dotările în zona Wonderland”. 

UPDATE: La aprobarea bugetului, Primăria Bistrița a suplimentat sumele necesare și a alocat 3 MILIOANE de lei pentru începerea lucrărilor!

Citiți și:

Bugetul Bistriței a fost votat: 50% din buget merge pe salarii și doar 5 MILIOANE de euro pe investiții! Administrația PSD mimează că se-apucă de treabă, dar nu au bani! Cârpeli de străzi și investiții în pârtia de schi!

3 notes
1028 views
bookmark icon

3 thoughts on “Primăria Bistrița a demarat licitația pentru ”Aqualand”. Investiția este de 35 de milioane de lei, iar Primăria are doar 1 MILION de lei! NU au finanțare, dar au SPERANȚE!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *