Primăria Bistrița ar putea prelua în administrare terenul din spatele Finanțelor pentru a amenaja o parcare

 -  -  1138


Primăria Bistrița ar putea prelua în administrare terenul situat în spatele Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, teren care aparține Ministerului Finanțelor. Municipalitatea vrea să amenajeze o parcare în acea zonă, iar primarul Ioan turc a purtat deja discuții cu ministrul Finanțelor, Alexandru Mazare, în acest sens.

Într-o întâlnire pe care am avut-o azi, la București, cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, am solicitat ca terenul viran aflat în spatele sediilor Camerei de Comerț și Finanțelor Publice să fie transferat în administrarea municipiului Bistrița, în vederea edificării unei parcări supraterane. Acest lucru se impune în condițiile în care strada 1 Decembrie este foarte aglomerată, iar în zonă sunt și multe alte sedii ale unor instituții publice. Domnul ministru Nazare a fost de acord să susțină demersul municipalității, mai urmând doar parcurgerea unor etape strict tehnice pentru preluarea terenului respectiv”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Aflat la București, edilul Bistriței a precizat că s-a întâlnit și cu directorul general al CFR Infrastructură, Ioan Pintea. Primarul i-a prezentat situația critică de la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga din Bistrița, unde, la orele de vârf, se formează ambuteiaje, fiind neapărat necesară executarea cât mai urgentă a lucrărilor pentru semnalizarea acustică și luminoasă.

”Aceasta cu atât mai mult cu cât Primăria a executat lucrarea de montare a dalelor elastice, iar banii pentru sistemul acustic și luminos (peste 1 milion de lei) au fost virați deja in contul CFR. A doua chestiune discutată s-a referit la starea deplorabilă a căii ferate între Bistrița și Bistrița Bârgăului, trenurile fiind obligate să circule pe această relație cu o viteză foarte mică. Am insistat pentru rezolvarea acestei probleme întrucât, pe Valea Bărgăului, DN 17 în direcția Bistrița este, de asemenea, supraaglomerat la orele de vârf, trenul reprezentând o soluție alternativă pentru o parte dintre oamenii care fac naveta. Interlocutorul m-a asigurat că problemele semnalate vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil. În ce privește instalarea sistemului de semnalizare acustică și luminoasă, Ministerul Transporturilor organizează licitații, la care pot participa puține firme specializate, dar totul e în grafic. Referitor la calitatea căii ferate, sunt prevăzute deja intervenții prin înlocuirea a 750 de traverse, plus alte lucrări care să permită creșterea vitezei de deplasare a trenurilor pe tronsonul feroviar amintit”, a completat primarul.

0 notes
263 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *