Primăria Bistrița caută constructor pentru parcarea etajată de pe strada Vasile Lupu

 -  - 


Realizarea unei parcări etajate pe strada Vasile Lupu din Bistrița intră în linie dreaptă. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare și realizare a lucrărilor pentru această investiție. 

Anunțul pentru organizarea licitației a fost depus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 14 martie, iar companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 6 aprilie.

Prin această investiție se va realiza un imobil de parcări cu regim de înălțime D+P. Suprafața terenului pe care urmează a se executa lucrări este de 1.943 mp. În prezent, pe acest teren se află alei pietonale și de circulație auto, 45 locuri de parcare amenajate la sol și un punct termic pentru care s-a elaborat o documentație de demolare. Pin prezenta investiție se urmărește amenajarea unui număr de 100 locuri parcare (incluzând și amenajarea unor locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) care să deservească atât rezidenții, cât și vizitatorii ocazionali. Parcarea va fi dotată cu stație electrică cu două posturi de încărcare pentru autovehicule electrice. Se vor executa și amenajări exterioare pe amplasament: alee auto de acces în noua parcare propusă, alei pentru acces pompieri, alei pietonale, spații verzi, mobilier urban (bănci), corpuri de iluminat”, precizează municipalitatea.

Contractul vizează atât partea de proiectare și asistență tehnică, cât și cea de realizare propriu-zisă a lucrărilor, iar valoarea estimată a acestuia este de circa 4,4 milioane lei fără TVA.

Durata contractului va fi de 6 luni (din care două luni pentru proiectare și 4 luni pentru execuție lucrări).

Primarul Ioan Turc a anunțat încă de anul trecut că municipalitatea intenționează să realizeze o parcare etajată pe strada Vasile Lupu, proiectul în acest sens primind avizul Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Primăriei Bistrița.

Investiția va fi realizată cu finanțare de la bugetul local al municipiului Bistrița.

FOTO: Cum vrea Primăria Bistrița să reconfigureze parcarea de pe strada Vasile Lupu

 

Vizualizări 4,301 

bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița caută constructor pentru parcarea etajată de pe strada Vasile Lupu

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.