Primăria Bistrița caută constructor pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din oraș

Primăria Bistrița a lansat procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare termică a unui număr de 10 blocuri din municipiu, investiția urmând să se realizeze cu fonduri guvernamentale.

Potrivit anunțului privind organizarea licitației, cele 10 blocuri care urmează să beneficieze de lucrări de creştere a performanţei energetice sunt:

Blocurile de locuinţe menționate au fost construite înainte de anul 1990 și au proprietăţi termice scăzute, cerințele anuale medii pentru încălzirea lor fiind cuprinse între 140-220 kwh/m2/an. Toate lucrările de intervenţie propuse pentru reabilitarea termică a acestor blocuri de locuinţe au ca scop reducerea cu minim 40% a consumului de energie pentru încălzirea locuinţelor şi atingerea unui consum specific de energie pentru încălzire sub 100 kwh/mp/an. Durata de execuţie solicitată de autoritatea contractantă este de maximum 6 luni calendaristice, de la data emiterii ordinului de începere. Perioada de garanție acordată lucrării va fi de minimum 36 de luni”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Valoarea estimată a investiției este de circa 19 milioane de lei fără TVA. Companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 25 august.

Anul trecut, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a făcut demersuri pentru a obține finanțare guvernamentală pentru reabilitarea unui număr de 22 de blocuri de locuințe din municipiu, fiind vorba despre blocuri care au probleme în ceea ce privește situația juridică și pentru care administrația locală nu poate obține finanțare europeană. Cele 10 blocuri care urmează să fie reabilitate fac parte din cele 22 pentru care municipalitatea a solicitat fonduri prin intermediul Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.