Primăria Bistrița continuă campania de testare gratuită a populației; vor exista puncte de testare în trei locații din oraș

 -  -  1143


Primăria Bistrița continuă și în această săptămână campania de testare gratuită a populației pentru COVID-19, a anunțat primarul Ioan Turc.

În organizarea Serviciului Voluntari pentru Situații de Urgență din subordinea Primăriei municipiului, în 3 locații diferite din Bistrița, le vom oferi celor interesați posibilitatea să efectueze un test antigen, cu obținerea unui certificat verde valabil 48 de ore. Astfel, mâine (3 noiembrie), acțiunea va avea loc în fața blocului Lama, joi (4 noiembrie) în perimetrul „Moto-Velo” din Decebal, iar vineri (5 noiembrie), în fața Bisericii „Sfânta Ana” din zona BIG. Intervalul orar pentru toate cele 3 zile a rămas același, 10.00-18.00”, a precizat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Edilul subliniază că, deși se oferă bistrițenilor posibilitatea de a se testa, nu testarea rezolvă problemele, ci vaccinarea. ”Soluția ieșirii din pandemie rămâne vaccinarea, testarea gratuită fiind încă un pas spre conștientizarea riscurilor expunerii la coronavirus pentru sănătatea publică a întregii comunități”, a mai spus Ioan Turc.

O campanie similară a fost organizată la Bistrița, la finele săptămânii trecute, când au fost testate un număr de 205 persoane, două dintre acestea fiind depistate pozitiv.

0 notes
268 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *