Primăria Bistrița cumpără două toalete publice automate; investiția se ridică la circa 450.000 de lei

 -  -  21486


Primăria Bistrița intenționează să achiziționeze două toalete publice automate, investiția ridicându-se la aproximativ 450.000 de lei (circa 90.000 de euro).

În acest sens, municipalitatea a lansat procedura de licitație publică în vederea încheierii unui contract cu o companie care să furnizeze cele două toalete.

”Prin aceasta achiziție autoritatea contractantă intenționează să achiziționeze două toalete publice automate racordabile, care vor fi instalate în spații publice și vor fi destinate utilizatorilor umani de toate categoriile. Achiziția are drept scop păstrarea curățeniei și igienei în locurile publice cu concentrație mare de populație, creșterea gradului de confort al cetățenilor, igiena mediului ambiant, pe tot parcursul anului, cu precădere în sezonul cald, prin eliminarea mirosurilor neplăcute de la toaletele de cabine mobile ecologice, creșterea gradului de confort pentru cetățenii cu dizabilități care se deplasează în spațiul public”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Noile toalete vor dispune de tehnologii moderne care vor permite ca acestea să beneficieze de igienizare automată. Mai mult, un sistem electronic automat va permite deschiderea şi închiderea uşii chiar şi în lipsa curentului electric. Aceste băi vor fi dotate inclusiv cu un buton de panică.

Companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 29 septembrie 2021, valoarea estimată a achiziției fiind de circa 455.000 de lei fără TVA, suma fiind asigurată din bugetul local.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ două luni, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că intenționează să achiziționeze astfel de toalete inteligente, care, ”deși nu sunt ieftine, răspund pretențiilor oamenilor din ziua de azi”.

Avem o problemă cu toaletele în Bistrița. Pentru că soluțiile clasice nu prea mai convin nimănui, vom merge pe variante de ultimă oră, vom merge pe varianta toaletelor inteligente. Începând cu Parcul Municipal, toate toaletele existente vor fi înlocuite cu toalete smart. În parcul din proximitatea BIG, de pe Bulevardul Independenței, așișderea. În Pădurea Schullerwald, de asemenea. În toate aceste zone intenționăm să punem toalete inteligente, care, deși nu sunt ieftine, răspund pretențiilor oamenilor în ziua de astăzi”, a spus la acea vreme primarul Ioan Turc.

2 notes
611 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *