FOTO: Facebook - I.L. Petraș

Primăria Bistrița cumpără peste 200 de arbori pentru înlocuirea exemplarelor degradate de pe mai multe străzi din oraș

Primăria Bistrița a lansat o procedură de achiziție a peste 200 de arbori cu balot, aceștia urmând să fie utilizați pentru înlocuirea exemplarelor degradate de pe aliniamentele străzilor Gării, Bulevardul Decebal, Andrei Mureșanu, Bulevardul General Grigore Bălan, precum și pentru completarea golurilor pe aliniamentele celorlalte artere de circulaţie din oraș.

Municipalitatea solicită oferte de preț pentru cei peste 200 de arbori, fiind vorba despre următoarele specii:

”În vederea asigurării viabilității și a stării fitosanitare conforme, arborii vor proveni din producţie autohtonă sau din zone cu condiţii pedoclimatice și de regim pluviometric similare cu cele ale județului Bistriţa-Năsăud. Toate exemplarele vor avea rădăcinile în balot de pământ ambalat sau containerizat. Circumferința trunchiului la înălţimea de 1 m va fi exprimată în cm”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii municipalității.

Valoarea estimată a achiziției este de aproximativ 223.000 de lei fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor de preț este 2 noiembrie.

În ultimele săptămâni, Primăria Bistrița a eliminat mai mulți arbori din diferite zone ale orașului și urmează să planteze noi copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *