Primăria Bistrița cumpără Spitalul de pe Independenței! Proiectul: campus universitar ADEVĂRAT! Achiziție în rate, din bugetul local. Preț estimativ: 1 MILION de euro!

 -  -  62973


Primăria Bistrița va cumpăra ansamblul de clădiri de pe Bulevardul Independenței, pentru a amenja un campus universitar. Clădirile sunt în proprietatea Uniunii Comunelor Grănicerești, entitate care le-a redobândit în urma unor procese de durată împotriva Consiliului Județean. De-a lungul timpului, în clădirile respective a mai funcționat Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Prețul estimat: 1 MILION de euro! Primăria va eșalona plata, în rate! Pe 2021 se achită 300.000 de euro!

Ansamblul de clădiri este estimat la aprox. 1 MILION de euro, sume care vor fi achitate din bugetul local. Costul/metru pătrat este infim, raportat la potențialul acestui proiect.

Pe bugetul din 2021, administrația locală a cuprins acordarea unui avans de 300.000 de euro (1.5 MILIOANE lei). Diferența de bani va fi plătită în câțiva ani.

Ansamblul de clădiri de pe Independenței: 1 MILION de euro, 1.500 de metri pătrați utili, peste 170 de încăperi. Prețul e aprox. 650 de euro/metru pătrat pe clădire + teren!

Clădirea 1 – 85 de încăperi, suprafață 1.095 de metri pătrați, fosta secție de Oftalmologie, ORL și recuperare.

Clădire 2 – 36 de încăperi unde a funcționat Secția de Psihiatrie 300 de metri pătrați.

Clădire 3 – 36 de încăperi (fosta oncologie) 274 metri pătrați.

Clădire 4 – 10 încăperi cu o suprafață totală de 120 mp, unde funcționează Asociația Micul Prinț.

Modernizare din bani nerambursabili și parteneriat cu Universitățile din România! Proiectul gândit de Turc: Bistrița să devină un campus universitar!

Bistrița poate deveni un centru universitar cu greutate și suntem obligați să asigurăm infrastructura necesară! Am avut deja o primă rundă de negocieri cu reprezentanții Uniunii Comunelor Grănicerești și vom demara achiziția imobilelor, în regim de urgență. După ce vom intra în proprietate, vom accesa fonduri nerambursabile pentru reabilitare. Asta e viziunea mea și proiectul are potențial enorm, vorbim de 3 corpuri de clădire, curte, intrări pe ambele părți: pe Independenței și pe Bălcescu. Am gândit un proiect amplu și vom intra în parteneriat cu Universitățile din țară. În principal ne vom axa pe învățământul tehnic, dar vor fi și alte domenii prin care vom da viață mediului universitar, vom oferi perspective reale și vom crea condiții pentru învățământ superior de calitate – a declarat Ioan Turc, primarul Bistriței.

6 notes
2098 views
bookmark icon

3 thoughts on “Primăria Bistrița cumpără Spitalul de pe Independenței! Proiectul: campus universitar ADEVĂRAT! Achiziție în rate, din bugetul local. Preț estimativ: 1 MILION de euro!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *