Primăria Bistrița cumpără un teren pentru a amenaja o parcare supraetajată. La ce sumă se ridică achiziția

 -  -  1125


Primăria Bistrița intenționează să achiziționeze un teren situat pe strada Carpați din municipiu, în această zonă urmând să fie amenajată o parcare supraetajată. Un proiect de hotărâre care vizează aprobarea achiziției și a prețului pentru această investiție va fi analizat în ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local Bistrița.

În proiectul de hotărâre se precizează că terenul, în suprafață totală de circa 360 mp, este situat într-o zonă de blocuri de locuințe colective, în imediata vecinătate a clădirii în care își desfășoară activitatea Grădinița cu Program Prelungit ”Trenulețul Veseliei”.

Fiind cunoscută lipsa locurilor de parcare în zonă, atât pentru locuitorii zonei, cât și pentru personalul instituției de învățământ și părinți, Primăria Bistrița și-a propus amenajarea unei parcări supraetajate. (…) Se dorește ca această zonă să facă obiectul unei regenerări din punct de vedere urban, iar acest teren împreună cu cele situate în vecinătate, care aparțin domeniului public al municipiului Bistrița, sunt pretabile pentru realizarea unor amenajări aferente locuințelor și instituțiilor publice de învățământ, respectiv o parcare, accese carosabile și pietonale și spații verzi, care să suplinească lipsa acută de locuri de parcare în această zonă aglomerată”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Procedura de achiziție a fost deja demarată și s-au purtat deja negocieri între Primăria Bistrița și proprietarul terenului. În urma negocierilor, s-a stabilit că prețul de achiziționare al terenului va fi de 32.120 euro, echivalentul a 158.962 lei, calculat la cursul de 4,9490 lei/euro de la data negocierii, sumă la care se adaugă TVA.

Plata urmează să se facă în lei, din bugetul local al municipiului Bistriţa, Direcția Patrimoniu, după încheierea contractului de vânzare – cumpărare, eșalonat, în două tranșe, prima tranșă în sumă de 130.000 lei până la data de 31.12.2021, iar diferența se va achita până la data de 30.06.2022.

Proiectul care vizează terenul de pe strada Carpați, numărul 12, va fi analizat în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din data de 21 decembrie.

1385980cookie-checkPrimăria Bistrița cumpără un teren pentru a amenaja o parcare supraetajată. La ce sumă se ridică achiziția
0 notes
250 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.