Primăria Bistrița, dispusă să cumpere terenuri de pe piață pentru amenajarea de noi parcări

 -  - 


Numărul insuficient de locuri de parcare reprezintă o problemă care continuă să apese pe umerii administrației locale din Bistrița. Municipalitatea caută în permanență soluții pentru a amenaja noi parcări, iar primarul Ioan Turc afirmă că Primăria este dispusă chiar să cumpere terenuri de pe piață și să le transforme în parcări.

”Parcările sunt o provocare pe care vrem să o înfruntăm cu succes. De aceea căutăm în continuare terenuri pentru amenajarea de noi parcări. Am dat chiar și un anunț public. Suntem dispuși să cumpărăm inclusiv terenuri de pe piață pentru a amenaja parcări, pentru că Bistrița este un oraș destul de îngrămădit, un oraș compact, fără spații generoase”, a spus primarul într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV.

Edilul Bistriței a explicat că, în ultimii doi ani, municipalitatea a reușit să amenajeze circa 700 de locuri de parcare în oraș, însă, cu toate acestea, numărul este în continuare insuficient. Unele locuri de parcare au fost amenajate în locul unor foste puncte termice din oraș.

Am observat că nu se ocupă nimeni de aceste puncte termice. Ca orice om care trăiește în acest oraș, am trecut de nenumărate ori pe lângă ele, am asistat la modul în care ele devin tot mai urâte și mai murdare, adevărate focare de infecție, un loc în care își găsesc refugiul persoane care ar trebui să stea în altă parte. (…) Am început procesul de demolare. Pe amprenta lor amenajăm, cu prioritate, parcări, pentru că avem o mare problemă. Am mai spus acest lucru, dispar din oraș aproape 3.800 de locuri de parcare și nu înțeleg cum de vechea administrație, atunci când a avut oportunitatea de a veni cu proiecte de realizare de străzi, piste, nu s-a gândit că dispar locuri de parcare și ele trebuie compensate. (…) Revenind, pe amprenta fostelor puncte termice amenajăm, cu prioritate, parcări. Pot să vă spun că până acum am amenajat aproape 700 de noi locuri de parcare. Vă rog să mă credeți că nu e puțin. Dacă vă raportați la faptul că nu a fost amenajat niciun loc de parcare an și ani de zile, să amenajezi 700 de locuri de parcare în mai puțin de 2 ani e ceva absolut notabil”, a spus Ioan Turc.

Sursa citată a amintit și de parcarea cu circa 50 de locuri amenajată în curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Primarul Ioan Turc a mai spus că municipalitatea are în lucru alte aproximativ 900 de locuri de parcare.

Acestea vor fi cu prioritate parcări supraetajate, dar vor fi și parcări la sol. Aceste locuri de parcare vor fi amenajate într-un termen cât se poate de scurt. Un astfel de proiect este deja în locul pe strada Lupeni. Pe un teren al Bisericii Romano-Catolice va fi amenajată o parcare generoasă de circa 100 de locuri”, a completat Ioan Turc.

Vizualizări 43 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.