Primăria Bistrița distribuie primele tichete sociale pentru mese calde

 -  -  1062


Angajații Direcției de Asistență Socială din Primăria Bistrița au început să distribuie primele carduri care conțin tichete sociale pentru mese calde, a anunțat primarul Ioan Turc.

Potrivit ordonanței de urgență nr. 115 din 16 iulie 2020, s-au instituit unele măsuri pentru sprijinirea persoanelor cele mai defavorizate. Acestea primesc tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile. Primii beneficiari sunt persoanele ce au împlinit sau au depășit vârsta de 75 de ani, care au indemnizație socială minimă pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii.

Dacă destinatarii finali au mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale minime pentru pensionari, aceștia nu mai beneficiază de tichete pe suport electronic pentru mese calde. Mai există o categorie care primește această formă de sprijin, fiind vorba de persoanele sau familiile fără adăpost, inclusiv persoanele și familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

”De joi, în Bistrița și cartierele limitrofe se distribuie deja 235 de carduri, care vor fi primite la domiciliu chiar și în zilele de sâmbătă și duminică, prin angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului”, a anunțat primarul Ioan Turc.

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *