S-a votat! Primăria Bistrița va accesa al 3-lea împrumut bancar, pe 20 de ani! Luăm încă 49 de MILIOANE de lei pentru co-finanțarea unor proiecte europene!

 -  -  181


Consilierii locali au votat accesarea unui nou împrumut bancar. Este al 3-lea împrumut bancar din cele 3 mandate a lui Ovidiu Crețu.

 

În 2014 s-au luat 40 de MILIOANE de lei din bancă pentru pârtia de schi, Podul Berăriei și Parcul Industrial Sărata.

În decembrie 2018 s-au împrumutat 7 .3 MILIOANE de lei pentr co-finanțarea blocurilor ce se izolează termic.

În mai 2019 s-au accesat încă 49 de MILIOANE de lei pentru co-finanțarea mai multor obiective ce se realizează din bani europeni.

LISTA obiectivelor pentru care s-a accesat împrumutul de 49 de MILIOANE de lei:

În urma votului s-a accesat o finanțare rambursabilă internă prin credit bancar de tip linie de finanțare revolving în valoare de maxim 49 milioane lei, cu o maturitate de maxim 20 ani, din care 3 ani perioadă de grație. Pentru a fi cât mai avantajos din punctul de vedere al costurilor, creditul va fi obținut prin licitație publică.

Contractarea împrumutului se va face pentru finanțarea cheltuielilor, inclusiv a celor neeligibile asociate proiectelor de investitii finanțate prin fonduri structurale ale Uniunii Europene din perioada de programare 2014-2020 .

Gradul de îndatorare a ajuns la 12%!

Gradul de îndatorare prin luarea în considerare a tuturor contractelor de împrumut existente, inclusiv a noului împrumut, la o dobânda estimativă a pieţei bancare se situeaza sub 12% față de 30% aşa cum prevede „Legea finanţelor publice locale.

Citiți și:

 

Știați că 30% din bugetul local se cheltuie pe salariile din Primărie? Ovidiu Crețu a acordat salarii “pe maxim” și-acum face un NOU împrumut bancar, de 7.36 MILIOANE de lei, pentru contribuția la finanțările europene!

18 bookmark
1 notes
1303 views
bookmark icon

One thought on “S-a votat! Primăria Bistrița va accesa al 3-lea împrumut bancar, pe 20 de ani! Luăm încă 49 de MILIOANE de lei pentru co-finanțarea unor proiecte europene!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.