Primăria Bistrița NU majorează taxele și impozitele locale în 2018

 -  -  61341


Primăria municipiului Bistrița a elaborat un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice din municipiul Bistriţa în anul 2018.

Potrivit documentului, începând cu 1 ianuarie 2016, în baza Legii privind Codul fiscal, Guvernul a adus modificări substanţiale referitoare la modalităţile de calcul a impozitului pe clădiri şi terenuri, ținând cont de destinaţia acestora. Astfel, aceste modificări au produs creşteri ale veniturilor fiscale, care au făcut ca majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice cât şi persoane fizice, să se confrunte cu dificultăţi economico-financiare.

Ținând cont de aceste aspecte, executivul propune prin proiectul de hotărâre, ”menţinerea pentru anul 2018 a impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice la nivelul celor stabilite pentru anul 2017. Excepție fac taxele pentru folosirea locurilor publice din pieţe, târguri şi Complex de agrement Heidenfeld care vor fi majorate în medie cu 1-5 lei (creştere a colectării cu 25% faţă de anul 2017)”.

De asemenea, Primăria Bistrița mai propune acordarea unor  facilităţi fiscale. Astfel, se acordă bonificaţii de 10% pentru plata cu anticipaţie a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport datorate pentru întregul an de către persoanele fizice şi juridice, până la data de 31 martie a anului fiscal. Totodată, se va acorda o reducere cu 50 % a impozitului/taxei datorate pentru clădirile şi terenurile utilizate de organizaţiile nonprofit folosite exclusiv pentru activităţi fără scop lucrativ.

Documentul este supus consultării publice, astfel că, orice persoană interesată de acest proiect de hotărâre va putea formula propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare. Acestea se vor formula în scris şi se vor depune la Primăria municipiului Bistriţa, Centrul de relaţii publice, str. Gheorghe Şincai nr. 2, până la data de 31.10.2017 sau se vor comunica prin fax la nr. 0263-231046 sau prin e-mail, la adresa: primaria@primariabistrita.ro

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului local al municipiului Bistriţa, în şedinţa ordinară din luna NOIEMBRIE 2017.

6 bookmark
1 notes
66 views
bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița NU majorează taxele și impozitele locale în 2018

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.