Din Bistrita

Primăria Bistrița organizează, în 24 și 25 septembrie, în zona Heidenfeld din Viișoara, evenimentul ”Toamna Bistrițeană”

 -  - 


Primăria Bistrița organizează, în 24 și 25 septembrie, în zona Heidenfeld din Viișoara, evenimentul ”Toamna Bistrițeană”, a anunțat primarul Ioan Turc. 

După 2 ani de pauză pandemică, vom sărbători Ziua Recoltei, cu cântec, joc și voie bună. La standuri, vor fi expuse și comercializate bucatele toamnei, dar vom avea și perimetre destinate alimentației publice. Participanții la expoziția de bucate vor fi premiați cu câte 3 distincții pentru fiecare categorie: produse legumicole, fructe și produse apicole. Pe scena amenajată în Heidenfeld, vor evolua soliști de muzică populară precum: Alexandru Brădățean, Oana Pintea Bozga, Alexandru Pop, Iulia Bucur Roman, Marius Ciprian Pop și, cap de afiș, renumita interpretă Sava Negrean Brudașcu. De asemenea, vom avea 9 ansambluri folclorice: „Cununa de pe Someș”, „Balada” și „Cununița” din Bistrița, “Spice mureșene” din Târgu Mureș, „Cetina” din Lunca Ilvei, “Florile Ceahlăului” din Piatra Neamț, „Păunița” din Sângeorz-Băi, “Tulnicul” din Baia Mare„ “Mugurelul” din Cluj-Napoca, dar și un grup vocal de juniori – “La fântâna satului” din Șieu-Măgheruș”, a explicat primarul Ioan Turc.

Programul artistic va începe sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.30, până spre seară, iar ultima reprezentație va fi duminică, după ora 17.00.

”Îi așteptăm pe toți cei dornici să se bucure de un spectacol folcloric de ținută, la un târg al Bistriței îmbelșugat și plin de bună dispoziție!”, a completat edilul Bistriței.

147 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.