Administratie

Primăria Bistrița pregătește două proiecte care vizează extinderea sistemului de iluminat public și instalarea de corpuri de iluminat cu LED pe mai multe străzi din oraș

 -  - 


Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei Bistrița a aprobat, vineri, în unanimitate, două proiecte privind creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public din municipiu, prin extinderea sistemului de iluminat public și instalarea de corpuri de iluminat cu LED.

„În primul obiectiv al etapei a doua, străzile care vor beneficia de extinderea iluminatului public sunt: Bela Bartok, Dinu Lipatti, George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Ioan Căianu, Cimitirului și Compozitorilor. Pe străzile Ion Vidu și Lempeș vor fi montate corpuri de iluminat stradal cu LED, iar pe străzile Intrarea Turturelelor, Intrarea Cireșului, Aleea Iasomiei, Clopoțeilor, Toporașului, Intrarea Vișinului și Intrarea Castanului se vor monta corpuri de iluminat pietonal cu LED„, a explicat primarul Ioan Turc.

Valoarea estimativă a investiției este de 4.500.514 lei inclusiv TVA.

În celălalt obiectiv al etapei a doua, se va extinde iluminatul public pe străzile Agronomului și Bistriței, se vor instala corpuri de iluminat stradal cu LED pe strada Tabără, iar pe aleile Plopilor, Ghiocelului și Margaretelor vor fi montate corpuri de iluminat pietonal cu LED„, a adăugat Ioan Turc.

Valoarea estimativă a investiției este de 1.840.947 lei inclusiv TVA.

Proiectantul pentru aceste intervenții este Electro-Ursa Prodcom SRL, iar cele două proiecte avizate favorabil în Consiliul Tehnico-Economic urmează a fi supuse și aprobării plenului Consiliului Local Bistrița, pentru a se putea solicita finanțare printr-un program al Administrației Fondului de Mediu.

142 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.