Primăria Bistrița pregătește măsuri pentru reducerea costurilor cu energia electrică și gazele naturale. ”Ne așteptăm la cheltuieli mari”

 -  - 


Primăria Bistrița pregătește o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor cu energia electrică și gazele naturale, a anunțat primarul Ioan Turc, lista acestor măsuri urmând să fie definitivată în curând. 

Am discutat cu colegii mei din Primăria Bistrița o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Am luat măsuri în ceea ce privește economisirea energiei electrice și termice în toate clădirile Primăriei Bistrița. Pe componenta de iluminat public, vom scurta perioada de funcționare a iluminatului public. Va fi pornit seara mai târziu și va fi oprit dimineața mai devreme. Pe această soluție vom merge, o soluție pe care merg și alte primării. (…) Documentul care cuprinde toate măsurile și pe care îl gestionează domnul administrator public Găurean urmează să fie finalizat. Am discutat și cu domnul viceprimar Sorin Hangan, și cu alți directori din Primărie. Finalizăm acest document și îl facem operațional. (…) Nu putem să facem lucruri spectaculoase, dar vom lua anumite măsuri care ne vor ajuta să plătim mai puțin pentru curent și pentru gaz”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Întrebat dacă măsurile vizează și școlile din Bistrița și dacă se analizează posibilitatea ca elevii să nu mai participe la cursuri după-amiaza, Ioan Turc a precizat: ”Nu am cum să merg pe această soluție pentru că nu avem spații. Întrucât sunt școli aflate în reabilitare, celelalte școli funcționale sunt destul de aglomerate. Asta nu înseamnă că școlile nu pot să facă economie. Am văzut situații în care caloriferele erau fierbinți și geamurile deschise. Practic, inclusiv prin măsuri de bun simț poate fi economisită energia”. 

Edilul Bistriței adaugă că municipalitatea se așteptă la cheltuieli mari iarna aceasta, dar afirmă că are încredere că Guvernul va găsi soluții și nu va permite ca primăriile să intre în faliment.

Ne așteptăm la cheltuieli mari și la cheltuieli oarecum neprevăzute. Dacă ținem cont că pentru gaz urmează să reînnoim contractele lunar, sigur ne punem și noi o serie de semne de întrebare. Dar, pe de altă parte, am încredere că Guvernul va găsi soluția prin care primăriile să nu dea faliment, pentru că nu cred că aceasta e intenția nimănui”, a încheiat primarul.

Loading

bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița pregătește măsuri pentru reducerea costurilor cu energia electrică și gazele naturale. ”Ne așteptăm la cheltuieli mari”

    Sorry, comments are closed.