Administratie

Primăria Bistrița pregătește peste 30 de proiecte pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene. Stadiul acestora, analizat de reprezentanții ADR Nord-Vest

 -  - 


Reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest s-au aflat miercuri la Bistrița și au purtat discuții cu specialiști din cadrul Primăriei Bistrița cu privire la stadiul de pregătire a proiectelor municipalității pentru următoarea sesiune de alocare financiară POR 2021-2027.

”Agenda noastră cuprinde peste 30 de proiecte care vizează domenii precum eficiența energetică, spațiile verzi, regenerarea urbană, mobilitatea, patrimoniul, turismul și infrastructura educațională, pentru care putem demara procedura de accesare de fonduri la începutul anului viitor, în baza ghidului ce va fi lansat în curând în acest sens”, a spus primarul municipiului, Ioan Turc.

Edilul Bistriței a subliniat că este important de reținut că există deja fonduri prealocate pentru câteva dintre obiectivele municipalității.

”Astfel, pe componenta „Regenerare urbană”, proiectele „Regenerarea urbană a spațiilor publice degradate zona Andrei Mureșanu” și „Regenerare urbană case în centrul istoric” (proiect inovativ la nivel de regiune): 6.500.000 euro, cu posibilitate de supracontractare până la 13.000.000 euro. De asemenea, pe componenta „Mobilitate urbană” sunt vizate proiectele „Coridor verde de mobilitate urbană în centrul istoric al municipiului Bistrița”, „Coridor de mobilitate durabilă aferent Râului Bistrița (Linia Albastră)” și „Coridor de mobilitate Calea Clujului – Drumul Cetății – Lucian Blaga”: 23.658.000 euro, iar pe componenta „Spații verzi”, proiectele „Coridor ecologic – Valea Căstăilor” și „Regenerare urbană în zona MHC”: 5.472.000 euro”, a mai adăugat Ioan Turc.

Potrivit primarului, pentru alte proiecte importante, Primăria Bistrița va participa la apeluri competitive pe domeniile patrimoniu și turism, eficiență energetică și infrastructură educațională.

114 views
bookmark icon

2 thoughts on “Primăria Bistrița pregătește peste 30 de proiecte pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene. Stadiul acestora, analizat de reprezentanții ADR Nord-Vest

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted