Primăria Bistrița pregătește terenul pe care vor fi depozitate mașinile ridicate de pe domeniul public

 -  -  21039


În curând, mașinile abandonate pe domeniul public al municipiului Bistrița vor fi ridicate, potrivit viceprimarului Sorin Hangan. De asemenea, luna aceasta, Consiliul Local ar putea dezbate un proiect de hotărâre care vizează aprobarea regulamentului pentru ridicarea și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public.

Într-o conferință de presă organizată joi, la Primăria Bistrița, viceprimarul a precizat că administrația locală a identificat un teren pe care vor fi depozitate autovehiculele care vor fi ridicate de pe domeniul public.

”În acest moment, Primăria Bistrița a identificat în zona Zăvoaie o suprafață de un hectar de teren. Împrejmuim acest perimetru și vom depozita acolo mașinile ridicate. Pe partea din faţă a terenului, după ce în şedinţa de luna viitoare vom adopta o hotărâre de Consiliu Local şi vizavi de maşinile parcate pe trotuare, pe spaţiul verde sau pe primele trepte de la urcarea într-un bloc, vom monta un modul unde vom duce aceste mașini care sunt parcate aiurea pe domeniul public”, a explicat Hangan.

Potrivit viceprimarului, în ceea ce privește procedura cu privire la mașinile parcare neregulamentar pe domeniul public, în proiectul de hotărâre ce va ajunge în dezbaterea Consiliului Local Bistrița vor fi cuprinse prevederi clare privind aplicarea unei amenzi și perceperea unei taxe pentru ridicarea și depozitarea mașinilor.

Referitor la procedura privind mașinile abandonate pe spațiul public, aceasta este clară. ”Noi înștiințăm proprietarii, le dăm niște termene și dacă nimeni nu le ia de pe domeniul public, atunci le ridicăm”, a adăugat Sorin Hangan.

Viceprimarul a completat că municipalitatea estimează că se va trece efectiv la ridicarea mașinilor după jumătatea lunii mai.

”Undeva la jumătatea lunii mai, sper că Primăria Bistriţa va fi pregătită să pună în aplicare aceste decizii. Însă, până atunci, vom face și o campanie de informare şi de conştientizare a şoferilor cu privire la noul regulament ce vizează parcarea vehiculelor pe domeniul public”, a completat Hangan.

2 notes
164 views
bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița pregătește terenul pe care vor fi depozitate mașinile ridicate de pe domeniul public

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *