Primăria Bistrița pregătește un proiect cu finanțare europeană privind amenajarea de perdele verzi limitrofe DN 17 în Unirea și Viișoara

Pentru a aduce natura cât mai aproape de cetățenii municipiului, Primăria Bistrița pregătește un proiect cu finanțare europeană privind amenajarea de perdele verzi limitrofe DN 17 în Unirea și Viișoara, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Spațiile verzi aflate în vecinătatea DN 17, în zonele de intrare în municipiul Bistrița dinspre Unirea și Viișoara, sunt degradate și nu asigură protecție acustică sau de praf, necesară unor perimetre cu circulație intensă. Crearea de perdele verzi va duce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonele de intrare în municipiu dinspre Unirea și Viișoara, creând o barieră naturală împotriva zgomotului și prafului rezultate în urma traficului de pe DN 17, precum și îmbunătățirea aspectului zonelor menționate, prin amenajarea spațiului verde care acum nu este întreținut”, a explicat edilul Bistriței.

Pe terenurile în suprafață de 62.473 mp, proiectul prevede:

  • reabilitarea/ amenajarea spațiilor verzi adiacente DN 17;
  • amenajarea/ reabilitarea acceselor pietonale/ auto existente;
  • mobilare corespunzătoare a zonei (bănci, coșuri de gunoi, echipamente de joacă etc.).

Valoarea estimată a acestei investiții este de 2,5 milioane de euro. Documentația tehnico-economică este finalizată, urmând a fi aprobată în Consiliul Tehnico-Economic și apoi în Consiliul Local, iar odată cu deschiderea apelurilor de finanțare în cadrul POR 2021-2027, va fi depusă solicitare pentru obținerea de fonduri nerambursabile.