Din Bistrita

Primăria Bistrița realizează un studiu de oportunitate și trafic cu privire la introducerea unor curse speciale pentru transportul elevilor la școlile din oraș

 -  - 


Primăria Bistrița realizează un studiu prin care analizează posibilitatea de a introduce curse speciale pentru transportul elevilor la unitățile de învățământ din oraș.

În acest sens, în școlile din Bistrița a fost distribuit un chestionar, acesta urmând să fie completat de părinții elevilor.

Scopul demersului nostru este să educăm copiii în spiritul unui comportament responsabil față de mediu prin încurajarea utilizării transportului public în locul mașinii personale atunci când vor fi adulți. În același timp, un efect imediat ar putea fi scăderea traficului în zona școlilor la orele de intrare și ieșire a copiilor de la cursuri. De asemenea, ținând cont de riscurile generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, limitarea interacțiunilor dintre elevi și restul călătorilor ar fi un mijloc de protecție pentru copii”, se arată în chestionarul care a fost transmis părinților pentru a fi completat.

Chestionarul este alcătuit din 10 întrebări, după cum urmează:

Prin acest demers, municipalitatea încearcă să identifice nevoile în ceea ce privește transportul elevilor în municipiul Bistrița și cartierele aparținătoare pe cicluri de școlarizare și unități de învățământ.

În luna aprilie a acestui an, primarul Ioan Turc a declarat că municipalitatea lucrează la un proiect pilot care vizează transportul gratuit al copiilor către școlile din Bistrița.

180 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.