Primăria Bistrița se numără printre cele 8 unități administrativ-teritoriale din țară care au reușit să obțină finanțare în cadrul Programului RO-Mediu

 -  -  1116


Un proiect al Primăriei municipiului Bistrița a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului RO-Mediu, contractul de finanțare fiind semnat joi, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, de primarul Ioan Turc și ministrul Tanczos Barna.

Potrivit primarului Ioan Turc, obiectivul general al proiectului BIOReSC (Bistrița – Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice) îl reprezintă ”consolidarea capacității locale de adaptare inteligentă și rapidă la gravitatea provocărilor legate de atenuarea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice”.

Un alt obiectiv al proiectului este de stimulare a rezilienței locale la schimbările climatice prin promovarea infrastructurii albastre-verzi.

Totodată, proiectul urmărește integrarea aspectelor legate de reziliența la schimbările climatice în procesul de identificare a soluțiilor tehnice privind:

  • amplasarea locală a cablurilor electrice și/sau de telecomunicații; – identificarea zonelor (inclusiv a arterelor rutiere) cu capacitate scăzută de drenare a apelor pluviale;
  • construcția și renovarea clădirilor în general, a celor publice în special, ca parte a adaptării la noua legislație privind performanța energetică a clădirilor din perioada 2020-2021;
  • zonele cu risc ridicat la schimbările climatice (insule de căldură, date meteorologice, disponibilitatea resurselor de apă și aglomerarea populației din puncte specifice).

Patru studii de fezabilitate, un plan și o strategie de atenuare a schimbărilor climatice vor rezulta în urma activităților prevăzute în proiectul ce va fi derulat de municipalitate. Bugetul BIOReSC este de 593.156,47 lei cu TVA, iar termenul de implementare este 15 decembrie 2022. Țin să felicit colectivul Direcției Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bistrița pentru implicare în atragerea de fonduri europene, cu atât mai mult cu cât doar 8 unități administrativ-teritoriale au reușit să obțină finanțare în cadrul Programului RO-Mediu”, a adăugat primarul Ioan Turc.

1386790cookie-checkPrimăria Bistrița se numără printre cele 8 unități administrativ-teritoriale din țară care au reușit să obțină finanțare în cadrul Programului RO-Mediu
0 notes
241 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.