Din Bistrita

Primăria Bistrița va accesa fonduri prin PNRR pentru achiziționarea a aproximativ 50 de autobuze electrice

 -  - 


Primăria Bistrița va accesa fonduri prin Planul Național de Relansare și Reziliență pentru achiziționarea a aproximativ 50 de autobuze electrice, a anunțat primarul Ioan Turc. 

”Pentru a asigura o interconectivitate reală pe relația Bistrița – Livezile – Șieu-Măgheruș – Budacu de Jos, ne înnoim parcul auto cu zeci de autobuze electrice! Prin proiectele de hotărâre pe care le-am inițiat și care au fost aprobate în ședința de azi a Consiliului Local, vom accesa fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziționarea a aproximativ 50 de autobuze electrice, care se vor adăuga celor 10 pe care le avem deja cumpărate pentru proiectul Linia Verde. Bineînțeles, vor fi semnate acorduri cu primăriile comunelor Șieu-Măgheruș, Livezile și Budacu de Jos, care nu vor avea de suportat costuri pentru această investiție. De altfel, municipalitatea este preocupată de dezvoltarea întregii zone din jurul Bistriței, mobilitatea fiind premisa esențială a acestui deziderat”, a precizat Ioan Turc.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că din 14 octombrie pot fi depuse proiecte pentru runda a doua din Fondul Local și Valul Renovării, componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență, după principiul ”primul venit/primul servit”.

117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.