Primăria Bistrița nu este de acord cu raportul Camerei de Conturi! Instituția este pregătită să îl atace în instanță!

Camera de Conturi Bistrița-Năsăud a  întocmit un raport de audit financiar în luna august 2017, asta în urma unor acțiuni de control asupra conturilor de execuție bugetară ale Primăriei Bistrița pe anul 2016. În urma acestor controale la unitatea-administrativ teritorială, s-au constatat o serie de deficiențe, care au fost trecute în raport.

Lista privind deficiențele constatate este lungă și cuprinde nouă abateri, iar municipalitatea va trebui să ia toate măsurile necesare și impuse de Camera de Conturi Bistrița-Năsăud pentru înlăturarea neregulilor din activitatea financiar-contabilă și fiscală controlată. În raport se mai precizează că măsurile impuse trebuie luate până la data de 31 decembrie 2017.

Însă, municipalitatea are cu totul alt punct de vedere în legătură cu raportul Camerei de Conturi, motiv pentru care va ataca în instanță, punct cu punct, fiecare decizie din raport. ”Noi am făcut observațiile în scris la raportul Curții de Conturi și așteptăm să vedem care este punctul lor de vedere în continuare. Dacă nu, bineînțeles, ca și în anii trecuți când au mai fost situații de acest gen ajungem în instanță” a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Prejudiciile totale stabilite în urma celor 15 deficiențe constatate în raport s-ar ridica la aproximativ 32 de milioane de lei, adică peste 7 milioane de euro.
Caricatură

Ziar de Bistrita