Primăria Bistrița va avea o nouă organigramă înainte de adoptarea bugetului pe anul 2023

 -  - 


Primăria Bistrița va avea o nouă organigramă înainte de adoptarea bugetului pe anul 2023, a anunțat primarul municipiului, Ioan Turc. 

În ultima ședință ordinară din acest an, Consiliul Local Bistrița a adoptat un proiect de hotărâre care privește majorarea salariilor funcționarilor publici din Primăria Bistrița. În timpul dezbaterilor pe marginea acestui proiect, consilierul USR Nicolae Pavelean l-a întrebat pe primarul Ioan Turc care este impactul bugetar rezultat în urma stabilirii unor noi salarii de bază și din ce venituri vor fi susținute majorările. 

Primarul Ioan Turc i-a răspuns consilierului: ”Impactul este de circa 8 milioane de lei, iar veniturile sunt cele pe care le prognozăm în momentul de față. În urma indexării cu rata inflației și a câtorva majorări ale taxelor și impozitelor locale, veniturile vor fi majorate cu circa 2 milioane și jumătate de lei. Rămâne să fim cât se poate de strânşi. În acest context, pot să vă spun că urmează să venim în faţa Consiliului Local şi cu o organigramă refăcută, cu o organigramă nouă. În urma acestei organigrame, apreciez că vor scădea cheltuielile de personal”.

Totodată, consilierul Nicolae Pavelean l-a întrebat pe primarul Ioan Turc când ar putea fi analizat în Consiliul Local Bistrița proiectul privind noua organigramă.

”Înainte de adoptarea bugetului vom veni cu noua organigramă. Dacă facem un mic calcul, bugetul ar urma să fie supus dezbaterii şi votului Consiliului Local la începutul lunii februarie, deci în luna ianuarie, în ședința ordinară de la finalul lunii ianuarie, ar trebui ca să venim cu organigrama refăcută”, a mai spus loan Turc.

În ceea ce privește proiectul privind stabilirea unor noi salarii de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Bistriţa şi serviciile publice de interes local, acesta a fost adoptat de Consiliul Local Bistrița cu 14 voturi pentru din 17 voturi exprimate.

În unele cazuri sunt prevăzute creșteri semnificative ale veniturilor salariale.

Cresc salariile de bază ale funcţionarilor publici şi personalului contractual din Primăria Bistrița

Despre noua organigramă, primarul Ioan Turc a mai vorbit:

Primăria Bistrița pregătește o nouă organigramă. Ioan Turc: ”Nu m-am grăbit. Am ținut să îi cunosc pe oameni și să înțeleg modul în care se integrează în acest puzzle. Acum știu ce avem de făcut!”

Organigrama Primăriei Bistrița va fi simplificată. ”Vom ieși repede cu noua variantă”, spune primarul Ioan Turc

Loading

bookmark icon