Primăria Bistrița va cumpăra o staţie de asfaltare. Ioan Turc: ”Investiţia se va amortiza repede”. Detalii și despre bugetul pe 2021

 -  -  11396


Primăria Bistrița intenționează să cumpere o stație de asfaltare, primarul Ioan Turc urmând să propună Consiliului Local Bistrița un proiect de hotărâre care prevede alocarea fondurilor necesare din bugetul local pe anul acesta pentru această achiziție.

Intenționez să propun Consiliului Local ca pe bugetul pentru 2021 să existe și o componentă pentru achiziționarea unei staţii de asfaltare moderne, a unei instalaţii care să producă 40-60 tone de asfalt pe oră, în condițiile în care cea aflată în dotarea Direcției de Servicii Publice este una de ev mediu și lipsită de randament. Dorim să lucrăm într-un ritm cât mai susținut, dorim ca veniturile Primăriei municipiului Bistriţa să crească, iar o astfel de staţie de asfalt cred că este cât se poate de oportună. Ne gândim şi la investiţiile cu bătaie lungă. Bineînțeles, prioritare vor fi străzile din municipiul Bistriţa, aici Direcţia de Servicii Publice va avea de lucru zi-lumină şi noaptea, dar evident că intenţionăm să vindem asfalt şi către alet societăți private care vor câştiga proceduri în municipiu. Să nu uităm că urmează Linia Verde, Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, aşteptăm lucrările la Drumul Expres, așa că o asemenea staţie se va putea amortiza, credem noi, într-un termen destul de scurt”, a declarat Ioan Turc.

Primarul a spus că va reveni cu mai multe detalii în legătură că acest proiect într-o viitoare conferință de presă, când va prezenta și obiectivele și prioritățile pentru anul 2021.

Totuși, primarul precizează că bugetul Primăriei Bistrița pe anul 2021 va fi orientat către investiții.

”Vom vedea ce vom face și din punct de vedere al suportului financiar. Există anumite restricții în ceea ce privește împrumuturile. Vă dau un exemplu, probabil că vom antrena veniturile proprii ale bugetului și veniturile atrase de la bugetul statului către partea de dezvoltare și vom lua împrumuturi doar pentru cofinanțări, așa cum permite legea în momentul de față. Dorim ca să facem și achiziții importante. Ne gândim la Stadionul Municipal, la Hala Decebal. Vom gândi, pe filozofia bugetului pe anul în curs, aceste sume ca priorități. Vom avea echipe de negociere care vor începe discuții în vederea acestor importante achiziții cu bătaie lungă pentru municipalitate”, a mai adăugat primarul.

1 notes
521 views
bookmark icon

One thought on “Primăria Bistrița va cumpăra o staţie de asfaltare. Ioan Turc: ”Investiţia se va amortiza repede”. Detalii și despre bugetul pe 2021

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *