Primăria Bistrița va încheia un parteneriat cu Teatrul Național Târgu Mureș. Ioan Turc: ”Vom avea reprezentații de teatru cu actori profesioniști”

 -  - 


Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul de principiu pentru ca municipalitatea să încheie un protocol de colaborare cu Teatrul Național Târgu Mureș, urmând ca actorii profesioniști ai Teatrului din Târgu Mureș să susțină reprezentații la Bistrița. 

Primarul Bistriței, Ioan Turc, este cel care a solicitat Consiliului Local să își exprime acordul pentru un astfel de demers.

Joi, într-o ședință extraordinară, primarul a explicat că propunerea vine în contextul în care sediul Teatrului Național Târgu Mureș urmează să fie reabilitat cu fonduri prin PNRR.

În contextul în care clădirea Teatrului Național din Târgu Mureș intră în reabilitare pentru o perioadă de timp considerabilă, am avut o discuție cu conducerea Teatrului Național. Oportunitatea este cât se poate de evidentă. Practic, într-o perioadă în care noi lucrăm la un proiect ambițios de structurare în Bistrița a unui teatru autonom, vom avea ocazia de a colabora atât cu actori profesioniști, de a îi vedea la lucru pe actorii profesioniști ai Teatrului din Târgu Mureș, dar, în același timp, în urma discuțiilor pe care le-am avut, vom putea beneficia și de toată experiența administrativă a conducerii Teatrului din Târgu Mureș. Din punct de vedere legal, demersul de a constitui un teatru autonom nu este unul foarte simplu. De aceea, eu cred că acest context este unul cât se poate de favorabil. Lucrările de la Târgu Mureș se suprapun cu demersul nostru de constituirea unui teatru autonom și toată lumea are de câștigat. Cel mai mult au de câștigat bistrițenii, publicul iubitor de teatru. Eu cred că e cât se poate de bine primit faptul că, pe parcursul a câțiva ani, vom avea reprezentații de teatru cu actori profesioniști, timp în care, desigur, vom iniția și vom consolida un teatru autonom la Bistrița. Destul de rar se aliniază planetele atât de bine și de aceea sunt absolut convins că veți fi de acord să demarăm discuțiile pentru încheierea unui protocol cu Teatrul Național Târgu Mureș”, a spus primarul Ioan Turc în timpul ședinței.

Propunerea primarului Ioan Turc a fost votată de 17 consilieri locali.

Vizualizări 131 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.