Primăria Bistrița va înființa puncte de lucru ale Poliției Locale în cartierele Subcetate, Viișoara și Sărata

 -  -  11023


Pentru a diminua fenomenul cerșetoriei, dar și pentru a descuraja comiterea unor fapte anti-sociale, Primăria Bistrița va înființa puncte de lucru ale Poliției Locale în trei zone problematice din municipiu. Este vorba despre cartierele Subcetate, Viișoara și Sărata, aici urmând să funcționeze și puncte administrative ale Primăriei Bistrița.

”Primăria municipiului Bistrița va înființa puncte de lucru ale Poliției Locale, dar și puncte administrative în Subcetate, în Viișoara și la Sărata. Vorbim de puncte permanente de lucru ale Poliției Locale, dar nu numai. Un angajat al Primăriei va prelua problemele oamenilor și va fi un om de legătură între cei care locuiesc în perimetrele respective și municipalitate”, a spus primarul Ioan Turc, joi, în ședința Consiliului Local Bistrița.

În ceea ce privește fenomenul cerșetoriei, edilul Bistrița a precizat că a observat o diminuare a numărului de cerșetori, acest lucru datorându-se și faptului că Poliția Locală patrulează în permanență prin oraș.

”Cel puțin pe zona centrală, discutam zilele trecute cu cineva care mi-a spus că nu a mai văzut cerșetori de mult. Faptul că Poliția Locală patrulează de dimineața și până seara și nu numai pe zonele centrale, ci și pe zonele aglomerate din oraș, faptul că duminica și în zilele de sărbătoare avem și suportul Jandarmeriei, pe care îl primim constant și consecvent, ne-a ajutat la scăderea, la diminuarea fenomenului de cerșetorie. (…) Un lucru este cert: nu o să scăpăm în totalitate de cerșetori probabil niciodată. Fenomenul acesta va exista atâta timp cât va exista și lumea, dar impactul lui va tinde totuși către o zonă care să nu îi agreseze pe oameni. Evident că avem în vedere și intervenții pe zona socială, încercăm să identificăm și soluții pentru oamenii care cerșesc. În ceea ce privește anunțul pe care l-am făcut referitor la o atitudine fermă cu privire la exploatarea copiilor, acest lucru se face deja, s-a pus în vedere celor care folosesc copii pentru a cerși că se expun inclusiv la decăderea din drepturile părintești. Mergem pe absolut toate direcțiile pe care le-am anunțat public de mai multe ori”, a mai spus primarul, răspunzând astfel al o interpelare venită din partea consilierului PSD Augusta – Lucia Săsărman pe această temă.

La rândul său, viceprimarul Călin Stan a avut o intervenție pe acest subiect și a punctat că, în ultimele două luni, un număr de 7 copii care cerșeau pe străzile din Bistrița au fost ridicați de autorități.

”În ultima perioadă, în urma unui raport realizat de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, la nivelul municipiului Bistrița s-au ridicat 7 copii. E un început. Vreau să vă comunic că atmosfera din zonele în care avem aceste cazuri s-a diminuat substanțial și nu prea îi mai găsiți pe copii pe stradă. Dacă totuși îi găsiți, sunați la Poliția Locală și ei intervin. Dacă ne raportăm la anul 2020 sau la 2019, e un început și încercăm să diminuăm acest fenomen”, a adăugat Călin Stan.

1 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *